Η Mastercard και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek Ecommerce Association – GR.EC.A.) ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, που έχει ως στρατηγικό στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

Οι δύο οργανισμοί οδηγήθηκαν στην ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που απασχολούν το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον και τις ενέργειές τους αφενός στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών και τη βέλτιστη αξιοποίησή τους, και αφετέρου στην ενημέρωση των καταναλωτών για την ασφάλεια, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ο τομέας των ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του eCommerce με μεγάλα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξης, καθώς το εμπόριο στην Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, τόσο μέσα από την ευρεία εξάπλωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας, όσο και μέσα από την απομάκρυνση από την έννοια της φυσικής εγγύτητας στις αγορές.

Κατέχοντας ηγετική θέση στο χώρο της τεχνολογίας πληρωμών, η Mastercard αποτελεί κινητήρια δύναμη στην καρδιά του εμπορίου, κάνοντας τις συναλλαγές παγκοσμίως πιο εύκολες, πιο ασφαλείς και πιο γρήγορες για όλους. Η τεχνογνωσία της Mastercard θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέροντας στον GR.EC.A τη δυνατότητα να οδηγήσει περαιτέρω της εξελίξεις και να συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση εμπόρων και καταναλωτών στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Οι προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα είναι εξαιρετικές. Ωστόσο, θεμελιώδης προϋπόθεση, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο, είναι η ανάπτυξη και παροχή λύσεων που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον, , ώστε καταναλωτές και έμποροι να μπορούν να ανταποκριθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε πως η συνεργασία μας με τον GR.EC.A. θα συνεισφέρει θετικά στην υλοποίηση του οράματος της Mastercard, δηλαδή τη δημιουργία ενός πλήρους και χωρίς αποκλεισμούς, ψηφιακού περιβάλλοντος πληρωμών».

Ο Φώτης Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του GR.EC.A. πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με την Mastercard, μίας παγκόσμιας εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας πληρωμών, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του Συνδέσμου στην εκπαίδευση των επαγγελματιών και την ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο eCommerce. Παράλληλα, η βελτίωση στην εμπειρία του πελάτη θα βοηθήσει στην επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών, και θα περιορίσει τις αθέμιτες πρακτικές στο εμπόριο».