Συμβάλλοντας στη μετεξέλιξη του τηλεφώνου σε μια ισχυρότερη συσκευή που επιτρέπει τη διασύνδεση των επιχειρήσεων, η Cisco και η Ericsson πραγματοποίησαν μια επίδειξη της νέας κοινής τους λύσης συνεργασίας μέσω κινητής σύγκλισης (Collaboration Mobile Convergence, CMC) στη φετινή εκδήλωση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η λύση συνδυάζει την πλατφόρμα υπηρεσιών συνεργασίας επιχειρήσεων της Cisco με τις λύσεις επικοινωνίας VoLTE της Ericsson.

Η λύση CMC μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε μια ισχυρή συσκευή που συνδέει τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων συνεργασίας με κινητές υπηρεσίες. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία Cisco Spark, όπως μηνύματα, κοινή χρήση αρχείων και βιντεοδιάσκεψη υψηλής ευκρίνειας σε πολλαπλές συσκευές, μέσω μιας απλής κλήσης σε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Οι κλήσεις μπορούν να μεταφέρονται απρόσκοπτα μεταξύ συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της νέας συσκευής Cisco Spark Board, με μια απλή κίνηση (swipe).

Οι χρήστες απολαμβάνουν κλήσεις υψηλής ποιότητας μέσω του συνήθους τηλεφωνικού επιλογέα (dialer), καθώς και δυνατότητες συνεργασίας μέσω της εφαρμογής Cisco Spark. Για την περαιτέρω εγγύηση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήστη στις επιχειρηματικές κλήσεις μέσω κινητών, το κινητό δίκτυο υποστηρίζει την απρόσκοπτη μεταφορά φωνητικών κλήσεων μεταξύ δικτύων πρόσβασης 2G, 3G, LTE και Wi-Fi.

Από την πλευρά τους, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν χάρη στη λύση CMC να προσφέρουν νέες, ευέλικτες και διαφοροποιημένες υπηρεσίες. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:

  • Έσοδα: Νέα επαναλαμβανόμενα έσοδα, υψηλότερο μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU), νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.
  • Παραμονή στην υπηρεσία: Μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίων, χαμηλότερος ρυθμός αποχώρησης πελατών, αμελητέα μείωση τιμών (price erosion), υπηρεσίες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Διαφοροποίηση: Αξιοποίηση του δικτύου του παρόχου υπηρεσιών για την παροχή ποιότητας υπηρεσιών (QoS) για υπηρεσίες επιχειρηματικής συνεργασίας, προσφορά εμπλουτισμένων λύσεων από τον ενσωματωμένο επιλογέα Spark, συμμετοχή στην κοινότητα ανάπτυξης εφαρμογών (API) Spark και συνεργατών Cisco με ευελιξία στη δημιουργία πακέτων (bundling)
  • Οικονομική αξιοποίηση του αναγνωριστικού του κινητού: Μπορείτε να αξιοποιήσετε οικονομικά την κινητή ταυτότητα του συνδρομητή με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως καταγραφή μέσω κινητού, διαχείριση σχέσεων πελατών (CRM) μέσω κινητού, ενσωματωμένες κάθετες εφαρμογές μέσω κινητού και άλλα
  • Χαμηλός κίνδυνος και ευελιξία: Εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών (OpEx) έναντι δαπανών κεφαλαίου (CapEx), προστασία των επενδύσεων, λύση ολοκληρωμένη εκ των προτέρων: λειτουργεί σε οποιοδήποτε δίκτυο Evolved Packet Core, από τη Cisco, την Ericsson ή άλλον προμηθευτή.

 

Για τις επιχειρήσεις, η λύση CMC επιτρέπει την εφαρμογή σταθερών πολιτικών επικοινωνίας σε όλες τις κλήσεις, είτε μέσω σταθερής είτε μέσω κινητής συσκευής. Ένα περαιτέρω πλεονέκτημα είναι η κοινή τιμολόγηση και οι δωρεάν κλήσεις μέσω OnNet. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν τον έλεγχο της συνεργασίας μέσω κινητών, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος και αυξημένη παραγωγικότητα.

Η λύση θα είναι διαθέσιμη σε επιχειρηματικούς πελάτες και σε παρόχους υπηρεσιών έως τα τέλη του 2017.

Η Rima Qureshi, επικεφαλής της Ericsson στη Βόρεια Αμερική και υπεύθυνη για τη στρατηγική συνεργασία με τη Cisco, δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική κίνηση στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, μετά από την παρουσίαση της κοινής μας λύσης Εξελιγμένων Δικτύων Wi-Fi (Evolved Wi-Fi Networks). Επεκτείνοντας την τεχνολογία VoLTE στην επιχειρηματική επικοινωνία και συνεργασία, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες της Cisco στον τομέα των επιχειρήσεων, προσφέρουμε στους παρόχους υπηρεσιών ευκαιρίες για νέα έσοδα. Επιπλέον, η μετατροπή των συσκευών τύπου smartphone σε ευφυή επιχειρηματικά τηλέφωνα θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να γίνουν πιο παραγωγικοί στη δουλειά τους.»

Η Yvette Kanouff, Senior Vice President & General Manager της Cisco στον τομέα παρόχων υπηρεσιών, δήλωσε: «Η λύση CMC προσφέρει στους παρόχους υπηρεσιών ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής επικοινωνίας παγκοσμίου επιπέδου μέσω του κινητού τηλεφώνου. Αυτό αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της καινοτομίας των δύο εταιρειών, Cisco και Ericsson, στην πράξη, με στόχο την προώθηση των δικτύων του μέλλοντος και την υποστήριξη ενός κινητού τρόπου ζωής.»

Η Ericsson και η Cisco – δύο κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της ανάπτυξης και παροχής δικτύωσης, κινητικότητας και επικοινωνίας cloud – ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015 μια παγκόσμια συνεργασία με στόχο τη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος. Χάρη στη συνεργασία αυτή, οι πελάτες απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι δύο εταιρείες: δρομολόγηση, κέντρα δεδομένων, δικτύωση, κινητικότητα, διαχείριση και έλεγχο, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Αυτή η στρατηγική συνεργασία νέας γενιάς προωθεί την ανάπτυξη, επιταχύνει την καινοτομία και ωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό που ζητούν οι πελάτες σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο. Μέχρι σήμερα, πάνω από 300 ενεργές συνεργασίες με πελάτες έχουν μετατραπεί σε αντίστοιχες εμπορικές συμφωνίες. Από τις συμφωνίες αυτές, πάνω από 100 αφορούν IP (δρομολόγηση και μεταφορά) και υπηρεσίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν συμφωνίες με τις εταιρείες 3 στην Ιταλία, Vodafone στην Πορτογαλία, Aster στην Δομινικανή Δημοκρατία και Cable & Wireless στην Καραϊβική μέσα στο 2016, καθώς και φέτος με την Telefonica στη Γουατεμάλα και την Vodafone Hutchison στην Αυστραλία.