Η Ericsson και η Sierra Wireless πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές δικτύου και συσκευών επικοινωνίας δεδομένων μέσω CAT-M1 ή LTE-M για το διαδίκτυο των αντικειμένων (ΙοΤ) στο δίκτυο της Telefónica στην Ισπανία.

Το ορόσημο αυτό κατακτήθηκε χάρη στην επιτυχημένη δοκιμή διαλειτουργικότητας του μόντεμ της Sierra Wireless, με ενσωματωμένα chipset Cat-M1, και των λύσεων της Ericsson στους τομείς Packet Core και Radio.Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του 5TONIC, το οποίο είναι το πρώτο ανοικτό εργαστήριο έρευνας και καινοτομίας για την τεχνολογία 5G
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου 5TONIC, του ανοικτού εργαστηρίου έρευνας και καινοτομίας 5G που ιδρύθηκε από την Telefónica και την IMDEA Networks και στο οποίο η Ericsson είναι ενεργό μέλος. Το ανοικτό εργαστήριο 5TONIC είναι ένα μέρος στο οποίο εταιρείες, αλλά και ιδιώτες, εκτελούν δοκιμές διαφόρων ιδεών σε διαφορετικά δίκτυα ΙοΤ, ανάλογα με τις ανάγκες τους· αποδεικνύουν την ορθότητα των ιδεών τους, πειραματίζονται και δημιουργούν αρχικά πρωτότυπα που οδηγούν σε εμπορικές λύσεις. Το ανοικτό αυτό εργαστήριο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το πρώτο περιβάλλον που θα παρείχε και τις δύο τεχνολογίες, NB-IOT και CAT-M1 (LTE-M).
Η λύση της Ericsson για το νέο αυτό πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας IoT (CAT-M1 ή LTE-M για IoT) προσφέρει εκτεταμένη κάλυψη, χαμηλότερο κόστος συσκευών σε σχέση με τις κινητές ευρυζωνικές συσκευές, καθώς και χαμηλότερη συνολική κατανάλωση ισχύος. Το σύνολο των νέων αυτών δυνατοτήτων θα διευκολύνει την αύξηση του αριθμού των νέων συσκευών που συνδέουν μια σειρά «αντικειμένων» συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την άνοδο της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας.