Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για 5η συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο στο Mobile World Congress 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη 27 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου.

Η συμμετοχή συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας, και Μεγάλο Xορηγό την Eurobank. Η αποστολή στο MWC έχει την υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας και  τελεί υπό την αιγίδα τουΧρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Την υποστηρίζουν, επίσης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η  Περιφέρεια Αττικής.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ, Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη ο οποίος επισήμανε ότι: “Η ελληνική συμμετοχή εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και την πολιτεία, συνεργασία η οποία θα οδηγήσει σε ένα γενικότερο σχέδιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του τεχνολογικού κλάδου” και ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Βαγγέλη Αντωνιάδη, ο οποίος τόνισε: “Μπορούμε και πρέπει να εξάγουμε τεχνολογικό προϊόν και ηελληνική αποστολή στο Mobile World Congress αποτελεί μία ευκαιρία που πρέπει όλες οι εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομίας να αδράξουν”.

Ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Enterprise Greece δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων του κλάδου της τεχνολογίας ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, γι’ αυτό και ο Οργανισμός πήρε την πρωτοβουλία να διαμορφωθεί από κοινού μια ενιαία στρατηγική εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται και η αποστολή στη Βαρκελώνη με τους ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ και Corallia. Ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ του DIGITALEUROPE και Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη με τη σειρά του ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και η συνεργασία στοχεύει σε συντονισμένες δράσεις εξωστρέφειας με απώτερο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής, Corallia αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή, τόνισε ότι η συμμετοχή του Corallia επισφραγίζει τη συνεργασία για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα, με στόχο την εξωστρέφεια σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τέλος, ο  Κωστής Πάϊκος, Διευθυντής Υποδιεύθυνσης e-Business, , δήλωσε ότι Eurobank: “Στηρίζει την ελληνική αποστολή με συνέπεια για 4η συνεχόμενη φορά γιατί πιστεύουμε πως το μέλλον της ελληνικής τεχνολογίας είναι εδώ και η παρουσία στο Mobile World Congress αποτελεί την αρχή ανάπτυξης και διεύρυνσης του τεχνολογικού οικοσυστήματος”.

Την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας επισήμανε η Αγγελική Σγώρα, Ειδική Συνεργάτης Υπουργού, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη οι ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Ο Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας, Χρηματιστήριο Αθηνών, επισήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις και την πρόθεση του Χρηματιστηρίου να υποστηρίξει την κεφαλαιουχική τους ενίσχυση.

Στόχος της φετινής αποστολής αποτελεί η διεθνής δικτύωση των Ελληνικών επιχειρήσεων και η δημιουργία συνεργιών. Οι εταιρίες που απαρτίζουν μέχρι στιγμής την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Ergon, Going Up, MLS, Motivian, M-Stat, Motivian, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Viva Wallet, Warply.

Μέγας Χορηγός της ελληνικής αποστολής είναι η Eurobank
Media Partners: CNN Greece, DPG
Communication Partner: One9six