Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η Otesat-Maritel σε συνεργασία με την A.M.M.I.TE.C για την εμπορική προώθηση του νέου δορυφορικού συστήματος FleetBroadband 150 του Inmarsat, σε πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση.


otesat_maritelΤο FleetBroadband 150 δόθηκε από τον Inmarsat σε εμπορική λειτουργία στα μέσα Μαΐου και αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Inmarsat FleetBroadband, το οποίο αν και μικρό σε μέγεθος (κεραία μόλις 27cm διάμετρο, 26,3 cm ύψος και 4 kg βάρος), προσφέρει στην ναυτιλιακή αγορά υψηλής ποιότητας δορυφορικές υπηρεσίες φωνής, ανταλλαγής δεδομένων, web browsing κα.


Το άνοιγμα της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Otesat-Maritel κος Γεώργιος Πολυχρονόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν o κος Τάσος Μακρής, εκπροσωπώντας την A.M.M.I.TE.C και ο κος Piers Cunningham, Maritime Business Director του Inmarsat.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Otesat-Maritel παρουσίασε τις τεχνικές λύσεις και υποδομές που διαθέτει για την παροχή των FleetBroadband υπηρεσιών, καθώς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που παρέχει μέσα από το ίδιο δίκτυο που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τον Inmarsat.


Στις δυνατότητες του μοναδικού εμπορικά διαθέσιμου τερματικού εξοπλισμού Sailor FB150 αναφέρθηκε ο κος Jan Michelsen, International Account Manager, της κατασκευάστριας εταιρίας Thrane & Thrane, ενώ παρουσιάστηκαν τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών στο σύστημα FleetBroadband από τον κο Αχιλλέα Χούρσογλου, I.T. Manager της εταιρίας Olympic Shipping.


Η παρουσίαση του FleetBroadband 150 ολοκληρώθηκε με την επίδειξη του τερματικού εξοπλισμού σε ζωντανή σύνδεση, δίνοντας τη δυνατότητα τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών που παρακολούθησαν της εκδήλωση να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχει το σύστημα και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες και την ποιότητά του.