Η «έξυπνη» λάμπα της TP-Link συνδέεται απευθείας μέσω WiFi στο οικιακό σας δίκτυο και σας επιτρέπει να τη χειριστείτε μέσω του smartphone σας, ώστε να δώσει τα λαμπερά… φώτα της.

Πριν από κάποια χρόνια το να έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε την ένταση και το χρώμα μιας λάμπας από το κινητό σας, φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πλέον, με πολύ χαμηλό κόστος, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε έναν «έξυπνο» λαμπτήρα, ο οποίος συνδέεται στο οικιακό σας δίκτυο μέσω WiFi.

Δίχως την ανάγκη αγοράς κάποιου πρόσθετου hub, απλά βιδώνετε σε οποιοδήποτε φωτιστικό το λαμπτήρα LB130 και κατεβάζετε τη δωρεάν εφαρμογή Kasa για Android (4.1+) ή iOS (iOS 8+). Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η εφαρμογή εντοπίζει τον LB130 και αναλαμβάνει την ασύρματη σύνδεσή του με το router σας. Τόσο εύκολα και απλά, το Kasa app εγκαθιστά την «έξυπνη» λάμπα της TP-Link και ξεκλειδώνει την πλήρη λειτουργικότητά της. Από το smartphone σας πλέον μπορείτε να επιλέγετε οποιοδήποτε από τα 16 εκατ. διαθέσιμα χρώματα φωτισμού, ανάλογα με τη διάθεσή σας ή τη διακόσμηση του χώρου σας.

Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε την ένταση του φωτισμού με το 100% να αποδίδει 800lm, φως εφάμιλλο με αυτό που παράγεται από έναν «παραδοσιακό» λαμπτήρα 60W. Ο LB130, ωστόσο, καταναλώνει μόλις 11W, όταν αγγίζει το μάξιμουμ της έντασης και 1,5W, όταν βρίσκεται stand-by. Η εφαρμογή Kasa παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας της λάμπας σας, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή εικόνα για το ελάχιστο έστω ποσοστό που της αντιστοιχεί στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμα και τη θερμοκρασία του χρώματος (από 2700K έως 9000K), προκειμένου να πλημμυρίσετε το χώρο σας με τον τύπο φωτός που προτιμάτε. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνατότητα προγραμματισμού του LB130, μιας και έτσι μπορείτε να δώσετε την εντύπωση πως το σπίτι σας κατοικείται, ενώ εσείς λείπετε για διακοπές (Away Mode).

Η ιδιαίτερη LED λάμπα μπορεί να ενταχθεί στον προγραμματισμό «scenes» της εφαρμογής Kasa και να συντονιστεί με άλλες smart home συσκευές της TP-Link, όπως π.χ. με τις «έξυπνες» πρίζες, με σκοπό να γίνεται ακόμα πιο εύκολη η διαχείρισή τους. Μπορείτε για παράδειγμα να χτίσετε μια «scene» που να σβήνει τα πάντα, όταν εγκαταλείπετε το σπίτι σας, απαλλάσσοντάς σας από την περιπλάνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μην ξεχάσετε τα φώτα ανοιχτά.

ναλλακτικά, μπορείτε να επιτρέψετε στο λαμπτήρα της TP-Link να αυτορρυθμίζει την έντασή του ανάλογα με την ώρα της ημέρας, προσομοιώνοντας τη συμπεριφορά και τη θερμοκρασία του φυσικού φωτός από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.