Η Lufthansa και η Austrian Airlines θα προσφέρουν υπηρεσία σύνδεσης στο Ιnternet και στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων

Στείλτε emails, πραγματοποιήστε online αγορές και δείτε βίντεο συνεχούς ροής με υψηλής ποιότητας ευρυζωνική σύνδεση, ενώ πετάτε πάνω από τα σύννεφα. Εκτός από τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, στις οποίες ήδη προσφέρεται η υπηρεσία, σύντομα οι επιβάτες της Lufthansa και της Austrian Airlines θα μπορούν να συνδέονται στο Ιnternet και σε πτήσεις μικρότερης διάρκειας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Lufthansa έλαβε την πιστοποίηση «Supplemental Type Certificate (STC)» του EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) για τον στόλο των Airbus A320, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις απαραίτητες προεργασίες. Στο επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα δοκιμαστεί σε πτήσεις της Lufthansa και της Austrian και ειδικότερα σε πέντε αεροσκάφη της κάθε αεροπορικής εταιρείας αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Μέσα από μεθόδους ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών θα συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της υπηρεσίας, πριν το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά.

Ο Harry Hohmeister, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG και Υπεύθυνος Διαχείρισης Κόμβων, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων την υπηρεσία ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία. Από την έναρξη του Lufthansa Flynet, στόχος μας είναι μέσω της καινοτομίας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας – μία από αυτές είναι και η δυνατότητα πρόσβασης στο Ιnternet κατά τη διάρκεια της πτήσης”.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, περίπου 20 αεροσκάφη της Lufthansa αναμένεται να διαθέτουν την υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο στη διάρκεια της πτήσης, ενώ σταδιακά και μέχρι τα μέσα του 2018, το σύνολο του στόλου των A320 της αεροπορικής εταιρείας πρόκειται να εξοπλιστεί με αυτήν την προηγμένη τεχνολογία. Η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στο σύνολο των 31 αεροσκαφών της Austrian Airlines έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Απριλίου του 2017. Ομοίως με την Lufthansa και την Austrian Airlines και η Εurowings εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει την υπηρεσία σύνδεσης στο Ιnternet εν πτήσει, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017, ενώ και τα 69 αεροσκάφη του στόλου της θα διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό έως το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi χρησιμοποιώντας τις δικές τους φορητές συσκευές. Εκτός από τη δυνατότητα βασικής πλοήγησης και ανταλλαγής e-mail, άλλες πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως βίντεο συνεχούς ροής, θα είναι επίσης διαθέσιμες. Η νέα υπηρεσία θα λανσαριστεί επίσημα εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. Τρία διαφορετικά πακέτα της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα για το επιβατικό κοινό: το FlyNet Message με τιμή 3 €, το FlyNet Surf με τιμή 7 € και το FlyNet Stream με τιμή 12 € (τιμές ανά πτήση). Το FlyNet Message επιτρέπει μόνο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως emails, και τις εφαρμογές WhatsApp και iMessage. Το FlyNet Surf δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης στο Internet, ενώ με το FlyNet Stream είναι δυνατή η μετάδοση δεδομένων συνεχούς ροής (streaming). Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν το πακέτο της επιλογής τους μέσω πιστωτικής κάρτας ή άλλων υπηρεσιών πληρωμής, όπως το PayPal.

Η νέα αυτή υπηρεσία από τη Lufthansa και τον τεχνολογικό της συνεργάτη Inmarsat βασίζεται στην εξελιγμένη ευρυζωνική δορυφορική τεχνολογία (Ka-band) και προσφέρει ομαλή και αξιόπιστη κάλυψη στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων μέσω του δικτύου Global Xpress της Inmarsat. Η Inmarsat, συνεργάτης της Deutsche Telekom, θα είναι και ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου προς τους επιβάτες.

Η Lufthansa Technik είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού και την εναρμόνιση των διαδικασιών με τους αεροπορικούς κανονισμούς και άλλους θεσμικούς ελέγχους. Η Lufthansa Technik έχει αναλάβει να εξοπλίσει με το προηγμένο σύστημα δορυφορικής τεχνολογίας Ka-band ολόκληρο τον στόλο των Airbus A320 των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa. Σύμ