Η AirTies Wireless Networks ανακοίνωσε σήμερα σε εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου, τη δυναμική είσοδό της στην ελληνική αγορά, προσφέροντας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές καινοτομικά προϊόντα ασύρματης δικτύωσης.

AirTies Wireless NetworksΗ εταιρία ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004 από μία ομάδα διοικητικών στελεχών και τεχνικών από το Σίλικον Βάλει. Η δραστηριότητα της AirTies αφορά στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων ασύρματης δικτύωσης που απευθύνονται σε παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet, μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αλλά και ειδικότερα της Ελλάδας. Το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τεχνολογίες πρόσβασης στο γρήγορο Internet/ ADSL, ασύρματα τοπικά δίκτυα, τηλεφωνία που βασίζεται στο Internet/VoIP και τηλεόραση μέσω διαδικτύου/IPTV.

Σε λιγότερα από 3 χρόνια λειτουργίας, η AirTies εδραιώθηκε ως βασικός προμηθευτής της Turk Telecom και κυρίαρχος παίκτης στην Τουρκία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ευρυζωνικότητας παγκοσμίως. Η εταιρία εξυπηρετεί σήμερα 2,6 εκατομμύρια ικανοποιημένους πελάτες και βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, η AirTies ήδη διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την InfoQuest για την προώθηση των προϊόντων της.

Για να εγγυηθεί την παροχή υψηλής ποιότητας και την ικανοποίηση των πελατών της, η AirTies σχεδιάζει και αναπτύσσει τα δικά της προϊόντα, τόσο σε επίπεδο hardware, όσο και firmware/middleware, με τρόπο που διασφαλίζει την ισχύ του ασύρματου σήματος ακόμη και μέσα από τοίχους από μπετόν. Πρόκειται για μια τεχνολογική καινοτομία που προσφέρει η AirTies για τις ανάγκες της Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα της περιοχής της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η AirTies προσφέρει προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί με βάση τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς, τα οποία συνεργάζονται απόλυτα με τα δίκτυα των ελληνικών ISPs και περιλαμβάνουν ελληνικό interface, οδηγίες χρήσης και πληροφοριακό υλικό. Οι Έλληνες καταναλωτές που επιλέγουν την AirTies επωφελούνται από την απλή διαδικασία εγκατάστασης των προϊόντων με φωνητικές οδηγίες στην ελληνική γλώσσα, την αυτόματη λειτουργία ασύρματης ασφάλειας και αυτόματες αναβαθμίσεις του firmware.

Πέραν των παραπάνω, η AirTies έχει αναπτύξει ακόμη μία καινοτομία, ειδικά για την ελληνική αγορά: Σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα υπάρχουν 2 τύποι τηλεφωνικών συνδέσεων ISDN και PSTN. Για το λόγο αυτό, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέρουν 2 αντίστοιχους τύπους modem, ενώ οι χρήστες δεν είναι πάντα αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ώστε να γνωρίζουν ποιον τύπο πρέπει να επιλέξουν. Αναγνωρίζοντας αυτή την ιδιαιτερότητα της αγοράς, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της AirTies, δημιούργησε ένα modem που είναι συμβατό τόσο με ISDN, όσο και PSTN γραμμές.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η AirTies προσφέρει για τα προϊόντα της εγγύηση τριών ετών, τεχνική υποστήριξη στα ελληνικά και τα αγγλικά 7 ημέρες την εβδομάδα σε εικοσιτετράωρη βάση, καθώς και δυνατότητα επιδιόρθωσης και αντικατάστασης των προϊόντων της σε 48 ώρες, χωρίς προϋποθέσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εισόδου της εταιρίας στην ελληνική αγορά, ο Bulent Celebi, Διευθύνων Σύμβουλος της AirTies δήλωσε: «Στόχος μας είναι να αποτελούμε κυρίαρχο παίκτη της ελληνικής αγοράς. Πιστεύω ότι η ποιότητα και τεχνολογική καινοτομία που χαρακτηρίζει τα προϊόντα AirTies θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε το στόχο αυτό».