Η McAfee ανακοίνωσε ότι η κορυφαία εταιρεία ερευνών Gartner κατέταξε την εταιρεία στο leaders quadrant στη δημοσίευσή της “Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms” της 4ης Μαΐου 2009. Η έρευνα αφορούσε προμηθευτές στην αγορά προστασίας ακραίων σημείων.


 


mcafeeΗ δημοσίευση Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms της Gartner βασίζεται σε αξιολόγηση της ικανότητας εκτέλεσης και της πληρότητας του οράματος της εταιρείας. Σύμφωνα με την Gartner, “Οι ηγέτες επιδεικνύουν ισορροπημένη πρόοδο και προσπάθειες σε όλες τις κατηγορίες εκτέλεσης και οράματος. Οι ενέργειές τους στην εξελιγμένη προστασία από malware, δυνατότητες προστασίας δεδομένων ή/και διαχείρισης ανεβάζουν τον πήχη του ανταγωνισμού για όλα τα προϊόντα στην αγορά και μπορεί να αλλάξουν την πορεία του κλάδου. Ένας ηγέτης προμηθευτής δεν είναι μια εξ ορισμού επιλογή για κάθε αγοραστή και οι πελάτες προειδοποιούνται να μην θεωρούν ως δεδομένο ότι πρέπει να αγοράζουν μόνο από προμηθευτές που περιλαμβάνονται στο Leaders quadrant. Ορισμένοι πελάτες, ωστόσο, μπορεί να πιστεύουν ότι οι ηγέτες κατανέμουν με φειδώ τις προσπάθειές τους και δεν ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των πελατών.”


Οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην εκτελεστική ικανότητα μιας εταιρείας περιλαμβάνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τη συνολική βιωσιμότητα, τη δυνατότητα ανταπόκρισης στην αγορά και το ιστορικό επιτυχιών της μέχρι σήμερα. Η Gartner μετρά την πληρότητα του οράματος μιας εταιρείας εξετάζοντας, ανάμεσα σε άλλα κριτήρια, την κατανόησή της για την αγορά, τη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ, τη στρατηγική προσφερομένων λύσεων ή προϊόντων, το επιχειρηματικό μοντέλο και την καινοτομία.


Η τεχνολογία Artemis βασίζεται στις λύσεις για ακραία σημεία της McAfee και μπορεί να ενεργοποιηθεί απρόσκοπτα, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο λογισμικό από την πλευρά του πελάτη.