H Asus συνεχίζει να πρωτοτυπεί, κινώντας τα νήματα στον κόσμο των Netbooks. Στην έκθεση Computex παρουσίασε το EeePC T91, το οποίο είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα υποφορητά PC με οθόνη αφής και ένα συνδυασμό των θετικών στοιχείων των tablet PC και των netbooks.

 


asus_t91Το ενδιαφέρον αυτό Netbook είχε πρωτοκάνει την εμφάνισή του στη CES 2009, αλλά στην Computex ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία ότι το εν λόγω μοντέλο θα πάρει το δρόμο της γραμμής παραγωγής. Εάν κανείς συνδυάσει το γεγονός ότι μέχρι να βρεθεί στις προθήκες των καταστημάτων θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει και τα Windows 7, τότε δεν αποκλείεται αυτό να είναι ένα από τα πρώτα netbooks που θα φορά το πολυαναμενόμενο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.


Η οθόνη του έχει διαγώνιο 8,9 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ένας σκληρός δίσκος συνολικής χωρητικότητας 160GB. Η οθόνη του περιστρέφεται κατά 180 μοίρες, όπως και σε ένα tablet PC, ενώ η Asus το έχει εφοδιάσει με ειδικό software που εκμεταλλεύεται πλήρως τη λειτουργία αφής. Στο μοντέλο που υπήρχε στην έκθεση, ήταν εγκατεστημένα τα Windows XP, με υποστήριξη της touchscreen λειτουργίας.