Ο κόσμος των smartphones είναι γεμάτος εκπλήξεις και ανακατατάξεις. Η Palm ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του Pre στις ΗΠΑ, αποκλειστικά από το δίκτυο της Sprint και σε προσιτή τιμή, καθώς ο ανταγωνισμός στην άλλη πλευρά του Ανταγωνισμού με το iPhone έχει χτυπήσει κόκκινο.


palm_pre_qwertyΗ τιμή της συσκευής ανέρχεται σε 199 δολάρια με την προϋπόθεση ο χρήστης να συνάψει συμβόλαιο διάρκειας 24 μηνών με την εταιρεία. Οι φήμες για την ενδεχόμενη επικείμενη κυκλοφορία της συσκευής και στην Ευρώπη οργιάζουν στο Διαδίκτυο, ενώ μόνο ως καλοδεχούμενη θα μπορούσε να θεωρηθεί μία τέτοια κίνηση.


Το Pre είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα με το νέο λειτουργικό σύστημα WebOS και συρόμενο πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο. Υποστηρίζει τη λειτουργία Copy And Paste και έχει κάμερα 3 megapixels, όπως και το νέο iPhone 3GS με το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί σφόδρα, τουλάχιστον στην αμερικανική αγορά αρχικά.


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Pre είναι ότι επιτρέπει το multitasking, δηλαδή να έχετε πολλές εφαρμογές παράλληλα σε λειτουργία και να πηγαίνετε από την μία στην άλλη, όπως γίνεται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η οθόνη αφής των 3,1 ιντσών αποτελεί άριστο εργαλείο χειρισμού του επαναστατικού αυτού τηλεφώνου μέσω multitouch.