H οικογένεια των αλουμινένιων φορητών υπολογιστών της Apple με το μονοκόμματο ανθεκτικό πλαίσιο ανανεώθηκε. Τα νέα μοντέλα έχουν οθόνες διαγωνίου 13, 15 και 17 ιντσών, τα οποία φέρουν βελτιωμένες μπαταρίες με αυξημένη αυτονομία έως και 40%.


macbook-proΤα νέα Macbook Pro, φέρουν οθόνες τεχνολογίας LED, το Multitouch trackpad της Apple για εύκολο και πρωτοποριακό χειρισμό, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας. Η μπαταρία προσφέρει αυξημένη αυτονομία, χωρίς να αυξάνει παράλληλα και το βάρος της κάθε συσκευής. Η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά ότι τα μοντέλα των 13 και 15 ιντσών επιτυγχάνουν την εντυπωσιακή επίδοση των 7 ωρών λειτουργίας με μία και μόνη φόρτιση.


Οι ενσωματωμένοι επεξεργαστές είναι τεχνολογίας Intel Core 2 Duo, σε συχνότητες λειτουργίας από τα 2,26 έως τα 2,8 GHz. Η μνήμη RAM ξεκινά από τα 2GB και φτάνει μέχρι και τα 8GB σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι κάρτες γραφικών είναι της NVIDIA, τα μοντέλα GeForce 9400M και 9600Μ GT, ενώ όλα τα Macbook Pro είναι εξοπλισμένα με Mini DisplayPort προκειμένου να συνδέονται άμεσα με την 24 ιντσών LED οθόνη Apple Cinema. Εκτός από τους κλασικούς σκληρούς δίσκους, οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Apple διατίθενται και σε εκδόσεις με Solid State Drives.