Στο WorldWide Developers Conference ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του iPhone της Apple με τον γράμμα S να συνοδεύει το 3G, το οποίο εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε μία κίνηση που θα βάλει φωτιά στον κόσμο των Smartphones.


iphone3gsΤο νέο iPhone είναι πιο γρήγορο, πιο ισχυρό, λειτουργεί άνετα ως βιντεοκάμερα, δέχεται φωνητικές εντολές και η συνολική του χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 32 GB. Οι διαστάσεις της συσκευής, η οποία σημειωτέον διατηρεί τη σχεδιαστική της φιλοσοφία απαράλλαχτη, είναι 115,5×62,1×12,3 mm, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 135 γραμμάρια.


Αναφορικά με τις δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει, δεν παρατηρείται καμία σημαντική αλλαγή, καθώς λειτουργεί σε δίκτυα τρίτης γενιάς και HSDPA, με το Bluetooth και το Wi-Fi να δίνουν το παρών. Η λειτουργία του GPS δέκτη είναι ελαφρώς ενισχυμένη μέσα από την τεχνολογία Assisted GPS και την εφαρμογή Digital Compass, η οποία σας επιτρέπει να έχετε μία πυξίδα στο χέρι σας.


iphone3gs_02Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η ενσωμάτωση μίας κάμερας 3 megapixels, η οποία πλέον δίνει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης VGA. Παράλληλα, είναι εφικτή η επεξεργασία του video υλικού σας απευθείας στη συσκευή και το άμεσο uploading του στο MobileMe, στο YouTube και οπουδήποτε αλλού το επιθυμείτε. Η φωτογραφική μηχανή έχει autofocus, αλλά κάνοντας tap πάνω στην οθόνη αφής των 3,5 ιντσών μπορείτε να εστιάσετε όπου θέλετε εσείς.


Η φωνητική λειτουργία αναγνωρίζει τα ονόματα των επαφών σας, ή τα τραγούδια που υπάρχουν αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής και σας επιτρέπει να κάνετε μία κλήση ή να ζητήσετε να ακούσετε ένα κομμάτι απλώς και μόνο ζητώντας το με τη φωνή σας.


iphone3gs_03Μία ακόμα πραγματικά ενδιαφέρουσα λειτουργία του νέου iPhone είναι το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση οποοιουδήποτε υλικού μέσα στο τηλέφωνο, ή στο Διαδίκτυο, με τρόπο όμοιο με εκείνο που θα κάνατε cut, copy και paste στον προσωπικό σας υπολογιστή. Το πληκτρολόγιο της συσκευής είναι πλήρες QWERTY και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής, με τη διαφορά ότι εδώ πλέον εμφανίζεται και σε landscape mode για ακόμα πιο άνετη πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων.


Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Ιουνίου σε εκδόσεις με χωρητικότητα 16 και 32GB, μαζί με μια σειρά από ενδιαφέρουσες εφαρμογές, όπως το Voice Memos που σας επιτρέπει να κρατάτε φωνητικές σημειώσεις, το Nike +iPod, το οποίο συνοδεύει τη γυμναστική σας με μουσική και πληροφορίες αναφορικά με την απόδοσή σας, ενώ επιτρέπει επίσης το διαμοιρασμό της 3G σύνδεσης με ένα Mac ή ένα PC laptop.


Πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα και για τους υπάρχοντες χρήστες iPhone, μέσα από το iPhone 3.0 Software Update, το οποίο θα μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στην συσκευή τους. Για να δείτε μία επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου κινητού της Apple κάντε ένα κλικ εδώ.