Η 215PTZ καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του IP Surveillance. Πρόκειται για μία κάμερα δικτύου μέρας και νύχτας που προσφέρει Pan/Tilt/Zoom έλεγχο σε IP δίκτυα. Το περίβλημα της κάμερας είναι συμπαγές, καθώς όλα τα κινούμενα μέρη της βρίσκονται εντός του προϊόντος.


axis-215ptz1Αποτελεί την ιδανική επιλογή για παρακολούθηση σε εσωτερικούς χώρους, όπως καταστήματα, τράπεζες και άλλες εγκαταστάσεις όπου ο εκτεταμένος έλεγχος θεωρείται απαραίτητος. Συγκεκριμένα, η 215PTZ αποτελεί ένα επαναστατικό προϊόν στον χώρο των Pan/Tilt/Zoom καμερών. Οι παραδοσιακές PTZ κάμερες διαθέτουν ένα μηχανισμό stop όπου καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση ενός ατόμου όταν κινείται κυκλικά γύρω από την κάμερα. Αντίθετα, η Axis με την τεχνολογία Auto-Flip μπορεί να περιστραφεί αμέσως180° και να συνεχίσει να παρακολουθεί το διερχόμενο άτομο ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που κινείται αυτό.


Όταν ένα άτομο περάσει κάτω από μία απλή Pan/Tilt/Zoom κάμερα, αυτή ύστερα από τις 90° tilt θα καταγράφει το είδωλο του ατόμου ανάποδα. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έδωσε η τεχνολογία E-Flip των IP δικτυακών καμερών της Axis. Η 215PTZ, η οποία έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί άτομα, που κινούνται κάτω από αυτήν, απρόσκοπτα χωρίς να χρειάζεται επέμβαση από τον χειριστή του συστήματος να αντιστρέψει την εικόνα όπως σε άλλα PTZ προϊόντα της αγοράς.