Το νέο κατάστημα Fnac Μοναστηράκι θα λειτουργήσει στα τέλη του 2009 στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου, επί των οδών Μητροπόλεως και Αιόλου. To νέο πολυκατάστημα θα στεγαστεί σε ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.800 τετραγωνικών μέτρων.


fnac_monastirakiΤο κατάστημα θα προσφέρει όλη την γκάμα προϊόντων της Fnac, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και κάποιες νέες θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο παρουσιάζονται η κινητή τηλεφωνία, τα GPS, τα αξεσουάρ και οι υπηρεσίες της Fnac. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει είδη πληροφορικής, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, τηλεοράσεις & ηχοσυστήματα. Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα CD και τα DVD, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος είναι αφιερωμένοι στο βιβλίο. Στον τρίτο όροφο υπάρχει η παιδική γωνιά, ενώ στον τέταρτο όροφο θα λειτουργεί το forum, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Η κάθε ενότητα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία επιλογών. Το κατάστημα θα διαθέτει 50.000 τίτλους βιβλίων, με δυνατότητα παραγγελίας για 300.000 τίτλους από όλο τον κόσμο, 30.000 τίτλους CD, DVD και videogames, με δυνατότητα παραγγελίας ακόμη 400.000 τίτλων από όλο τον κόσμο, 10.000 κωδικούς στην ενότητα εικόνα και ήχος (τηλεοράσεις, home-cinema, συσκευές DVD, ηχοσυστήματα, συσκευές ήχου, αξεσουάρ, ψηφιακές μηχανές και βιντεοκάμερες), πληροφορική και κινητή τηλεφωνία (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, notebooks, περιφερειακά, software, παιχνιδομηχανές, videogames, κινητά τηλέφωνα, MP3 players, PDA, αναλώσιμα είδη και αξεσουάρ)


Ο γενικός διευθυντής της Fnac Ελλάδος, κ. Jacques Brault δηλώνει: «Μετά από παρουσία 4 χρόνων στην ελληνική αγορά, η Fnac του κέντρου της Αθήνας είναι πλέον γεγονός. Αναζητήσαμε για αρκετό διάστημα το κατάλληλο κτίριο και το κατάλληλο σημείο που να συμβαδίζει με τη φιλοσοφία μας και να μπορεί να φιλοξενήσει μια Fnac. Το νέο μας κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ανοίγει σε ένα σημείο κλειδί, μια περιοχή που συνεχώς αναβαθμίζεται και συνδυάζει την παραδοσιακή εμπορική δραστηριότητα με το νέο πνεύμα της πόλης, την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας με την ιστορία και με τα νεανικά στέκια. Φιλοδοξούμε να κάνουμε τη Fnac Μοναστηράκι, το αγαπημένο κατάστημα όπου οι Αθηναίοι θα μπορούν να απολαύσουν μια σύγχρονη, μοντέρνα και άνετη αγοραστική εμπειρία, ένα σημείο αναφοράς για το κέντρο της Αθήνας, που θα βασίζεται στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της αγοράς. Mια Fnac για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, αλλά και τους τουρίστες της Αθήνας».


Οικονομικά στοιχεία
Η επένδυση για τη δημιουργία του νέου καταστήματος Fnac στο κέντρο της Αθήνας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3-4 εκατ. ευρώ. Το πολυκατάστημα στο Μοναστηράκι, στη φάση της πλήρους ωρίμανσής του, αναμένεται να αποδίδει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ. Θα απασχολεί συνολικά 75 εργαζόμενους.