Το Xbox 360 συνεχίζει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, σπάζοντας το φράγμα των 30 εκατομμυρίων κονσολών παγκοσμίως και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2009, της τάξης του 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Xbox 360

Xbox 360

Το Xbox 360 πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης σε πωλήσεις, από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα μέχρι στιγμής για το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.


«Είχαμε πάντοτε την πεποίθηση ότι το Xbox 360 προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση ψυχαγωγίας από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα της αγοράς, και τα τελευταία νούμερα μας επιβεβαιώνουν ότι και οι καταναλωτές συμφωνούν σε αυτό», είπε ο Don Mattrick, Senior Vice President of the Interactive Entertainment Business στην Microsoft. «Αναμένουμε ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς. Οι ανακοινώσεις μας στην Electronic Entertainment Expo (Ε3), θα επαληθεύσουν για ακόμη μια φορά τη δέσμευση μας να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία διασκέδασης σε όλους, καθώς και την συνεχή ανάπτυξη του Xbox παγκοσμίως».


Όσον αφορά στην τρέχουσα γενιά κονσολών, οι Αμερικανοί καταναλωτές, μόνο, έχουν ξοδέψει $14,5 δις σε όλες τις κατηγορίες Xbox 360 σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων. Αυτό το νούμερο αντικατοπτρίζει το τεράστιο ενδιαφέρον για μια ολοκληρωμένη πρόταση ψυχαγωγίας και διασκέδασης, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα παιχνίδια και τη δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών, μουσικής κλπ.


Επιπλέον, το Xbox 360 συνεχίζει να είναι η πρώτη επιλογή πλατφόρμας με τα καλύτερα παιχνίδια της βιομηχανίας, έχοντας δημιουργήσει μια αγορά $5,9 δις σε τίτλους τρίτων κατασκευαστών, που αφορούν τις πωλήσεις σε επίπεδο λιανικής στην Αμερική. Η αγορά αυτή είναι μεγαλύτερη από εκείνη όλων των υπολοίπων κονσολών νέας γενιάς μαζί. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Xbox 360 ηγείται στην αγορά παιχνιδιών για κονσόλες νέας γενιάς, με τους καταναλωτές να κατέχουν 8,3 τίτλους κατά μέσο όρο.


Οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν ακόμη περισσότερες συναρπαστικές ανακοινώσεις από την Microsoft στο Λος Άντζελες, καθώς το Xbox 360 κηρύσσει την έναρξη της φετινής Electronic Entertainment Expo (Ε3), που αποτελεί την μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για υπολογιστές, video games και σχετικά προϊόντα..