Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ Wind και Tellas, ένα έργο που ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς με τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Δημιουργείται μία ενιαία πλατφόρμα για κινητή, σταθερή τηλεφωνία & Internet


wind-logoΣτο πλαίσιο του έργου που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010 με προϋπολογισμό €3 εκατ., δημιουργείται για πρώτη φορά στον ελληνικό κλάδο τηλεπικοινωνιών μία ενιαία πλατφόρμα πληροφορικής για την υποστήριξη λειτουργιών και υπηρεσιών στην κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία και το ευρυζωνικό Internet.


Η νέα αρχιτεκτονική δομή των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας δημιουργείται ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επανατοποθέτησης της Wind ως ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος, ο οποίος καλύπτει κάθε ανάγκη επικοινωνίας των πελατών του (One stop shop). Η πλήρης ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας σε επίπεδο πωλήσεων, CRM, τιμολόγησης και κυρίως στην προσφορά συνδυαστικών προϊόντων και εκπτώσεων.


Ήδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών για το oικονομικό τμήμα της εταιρείας, καθώς και το σύστημα τιμολόγησης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες χονδρικής & διασύνδεσης (Wholesale/Interconnection Billing System).


Στις αμέσως επόμενες φάσεις υλοποίησης, περιλαμβάνονται τα συστήματα διαχείρισης παραγγελιών, τιμολόγησης πελατών με τη δημιουργία ενός λογαριασμού ανά πελάτη, ενιαίο σύστημα εξυπηρέτησης και διαχείρισης πελάτη και τέλος η ενοποίηση των συστημάτων που υποστηρίζουν τις τεχνικές υποδομές της Wind. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας πληροφοριακής υποδομής της εταιρείας είναι η αυτοματοποίηση διαδικασιών που σήμερα πραγματοποιούνται χειροκίνητα, εξέλιξη που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών ελαχιστοποιώντας τα λάθη.


«Η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων κινητής, σταθερής τηλεφωνίας & Internet είναι το μεγαλύτερο σε εξέλιξη έργο του τμήματος Πληροφορικής για τη φετινή χρονιά και ιδιαίτερα κρίσιμο για την ολοκλήρωση της μετάβασης της Wind Ελλάς από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών που θα υλοποιήσει μια τέτοια λύση, η οποία θα αποτελεί και στρατηγικό πλεονέκτημα του οργανισμού μας προσφέροντας του εμπορική ευελιξία και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα» δήλωσε σχετικά με το έργο, ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Wind Ελλάς, κ. Νίκος Κωσταράς.