Ο θεσμός Sony World Photography Awards, της ιαπωνικής εταιρείας συνεχίζεται και φέτος και ανοίγει από σήμερα τις πύλες του για όλους τους ενδιαφερόμενους, επαγγελματίες και μη. Μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη.


clip_image002Υπάρχουν κατηγορίες τόσο για τους ερασιτέχνες φωτογράφους όσο και για τους επαγγελματίες, ενώ το γεγονός αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φωτογραφικούς θεσμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αντίστοιχη διοργάνωση του 2009 είχε προσελκύσει 60.000 συμμετέχοντες από 139 διαφορετικές χώρες του κόσμου.


Ο διαγωνισμός για τους επαγγελματίες φωτογράφους έχει ως έπαθλο το χρηματικό ποσό των 25.000 δολαρίων μαζί με φωτογραφικό εξοπλισμό. Διαγωνίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, εμπορική φωτογράφιση, καθαρή τέχνη και φωτορεπορτάζ.


Οι ερασιτέχνες κερδίσουν επίσης φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony, ενώ οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα δουν τις δημιουργίες τους να εκτίθενται σε όλο τον κόσμο. Η έναρξη του διαγωνισμού είναι σήμερα και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Δεκεμβρίου 2009. Οι φωτογραφίες που θα στείλουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί εντός του 2009. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του διαγωνισμού στο: www.worldphotographyawards.org.