Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβάλλει στην Microsoft να ενσωματώσει και άλλους browsers εκτός από τον Internet Explorer στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημά της με τους εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.


Internet_ExplorerΣύμφωνα με πηγές της έγκυρης εφημερίδας Wall Street Journal, είναι πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο στον κολοσσό της πληροφορικής για το γεγονός ότι εξοπλίζει το λειτουργικό της σύστημα μόνο με μία δεδομένη επιλογή Internet Browser. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση αναμένεται να παρθεί εντός των προσεχών μηνών.


Η εταιρεία έχει ήδη κληθεί να πληρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο για τις εμπορικές πολιτικές της, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ε.Ε. παρατηρούν ότι δεν έχει σημειωθεί σοβαρή βελτίωση. Οι δημιουργοί εναλλακτικών browsers πιέζουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. να αναγκάσει την Microsoft να προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη Windows να κατεβάζει τον borwser της αρεσκείας του, αντί να βρίσκει προεγκατεστημένο τον Internet Explorer στο σύστημά του.