O όμιλος της Profile ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο διάστημα με σχετική σταθερότητα στον κύκλο εργασιών, αύξηση των μεριδίων αγοράς στους βασικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται και υψηλή ρευστότητα, ενώ συνέχισε χωρίς παρεκκλίσεις το αναπτυξιακό του πρόγραμμα.


profileΕιδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Profile για το α’ τρίμηνο 2009 ανήλθε σε €3,55 εκατ., εν συγκρίσει με €3,83 εκατ., το αντίστοιχο διάστημα του 2008, παρουσιάζοντας ελαφρά κάμψη σε ποσοστό 7%.


Εν τούτοις, οι απαιτήσεις του συνεχιζόμενου μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού προγράμματος του ομίλου σε συνδυασμό με την προαναφερθείσα συγκυρία οδήγησαν σε συγκυριακή μείωση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) κατά 34%, κυρίως ως συνέπεια της επένδυσης του ομίλου σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, απαραίτητο για την διευρυνόμενη διείσδυση του σε νέους τομείς μεγάλης προστιθέμενης αξίας.


Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) του ομίλου, διαμορφώθηκαν στα €722 χιλ., εν συγκρίσει με €1,09 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Ταυτόχρονα, οι νέες αγορές του εξωτερικού με μεγαλύτερα έξοδα έρευνας και ο μικρός περιορισμός του περιθωρίου μικτού κέρδους, λόγω των συνθηκών της αγοράς, συνετέλεσαν στην εμφάνιση μειωμένης κερδοφορίας μετά φόρων από €556 χιλ. το 2008, σε €232 χιλ. το 2009. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα €0,019 έναντι €0,046 το α’ τρίμηνο του 2008.


Σε επίπεδο μητρικής τα μεγέθη διαμορφώνονται ως ακολούθως: οι πωλήσεις ήταν στα €2,73 εκατ., τα Κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα €278 χιλ. και τα κέρδη προ φόρων στα €162 χιλ. για το α’ τρίμηνο του 2009, καθώς οι θυγατρικές του ομίλου παρουσίασαν αύξηση στις δραστηριότητες, με έργα στο εξωτερικό, όπως γίνεται εμφανές στα μεγέθη του ομίλου.


Πεποίθηση της Διοίκησης είναι ότι δεδομένης της χρηματοοικονομικής υγείας, της διαθέσιμης ρευστότητας του ομίλου, καθώς και του ιδιαίτερα χαμηλού δανεισμού, η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης αλλά και εδραίωσης της θέσης του έναντι του ανταγωνισμού μέσω της ενίσχυσης των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.


Επισημαίνεται ότι ο όμιλος διαθέτει σημαντικό ποσό ανεκτέλεστο έργων της τάξης των €13 εκατ. ευρώ, αλλά και μεγάλα έργα προς ανάληψη και υλοποίηση. Ο όμιλος ενισχύει τη θέση του μέσω τριών διακριτών επιχειρηματικών κατευθύνσεων που αφορούν:


Software: Για την ανάπτυξη, προώθηση και υλοποίηση ευέλικτων, ιδίων προϊόντων software σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως οι νέες πλατφόρμες FMS (Financial Management System) – για την ολοκληρωμένη διαχείριση χρηματοοικονομικών εργασιών και η πλατφόρμα UTS (Universal Ticketing Solution) – για την πλήρη διαχείριση κρατήσεων και εισιτηρίων σε όλους του κλάδους. Στην πλατφόρμα FMS έχουν ήδη αναπτυχθεί λύσεις με επιτυχημένες εγκαταστάσεις π.χ. FMS Islamic Banking, FMS Collaterals, FMS General Ledger κ.ά. ενώ αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς τα νέα συστήματα FMS Financial Planning, FMS Collections, FMS Payments κ.ά.,


Solutions Integration: Μέσω της εξειδίκευσης, εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει στην παροχή και υλοποίηση κορυφαίων συστημάτων μεγάλων ΙΤ οίκων του εξωτερικού όπως των SunGard, NetEconomy, FundTech, Oracle, Expand κ.ά., καθώς και των νέων συνεργασιών με την EMC, για θέματα Content Management & Archiving και την China Systems, για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε Trade Finance, Financial Supply Chain Management και Factoring.


Public Sector: Με την πλήρη και αξιόπιστη διαχείριση, εγκατάσταση και κάλυψη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ) για το Δημόσιο τομέα, με μεγάλα και απαιτητικά έργα προσφέροντας ψηφιοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών σε Υπουργεία, Οργανισμούς, Δήμους και Επιμελητήρια κ.ά.