Η D-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο φορητό router Dir-451, που επιτρέπει στους χρήστες Wi-Fi ή Ethernet συνδέσεων να έχουν συνεχή πρόσβαση στο Internet μέσω μίας απλής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς.


dlinkdir451stor001-1Το DIR-451 αποτελεί την νέα, εξαιρετικά πρακτική λύση της D-Link, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται ασύρματη δικτύωση 802.11 b/g οπουδήποτε μέσα στο εύρος πεδίου ενός κινητού τηλεφώνου, απλώς με την σύνδεση μίας PC UMTS/HSDPA κάρτας στην υποδοχή CardBus ή μίας USB τηλεφωνικής συσκευής.


Σχεδιασμένο με γνώμονα τη λειτουργικότητα, το νέο router της D-Link δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε οποιοδήποτε σημείο με ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 108 Mbps, επιτρέποντας παράλληλα την σύνδεση Internet με διαφορετικούς χρήστες που διαθέτουν ασύρματη σύνδεση με το router για την άμεση δημιουργία ενός σημείου πρόσβασης Wi-Fi. Την ίδια στιγμή, το DIR-451 είναι ιδανικό ως λύση σταθερής σύνδεσης σε Internet υψηλών ταχυτήτων, απλώς αξιοποιώντας την συνδρομή κινητού τηλεφώνου 3G χωρίς επιπλέον επιβάρυνση μίας ενσύρματης ή DSL σύνδεσης.


Εφαρμογές όπως η πλοήγηση στο Web, η υπηρεσία e-mail, η κοινή χρήση αρχείων, εκτυπώσεων και συστημάτων αποθήκευσης γίνονται με ταχύτητα αλλά και ασφάλεια, καθώς το DIR-451 υποστηρίζει τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας (WEP, WPA) και προστατεύεται από ανεπιθύμητες εισβολές με διπλό firewall (SPI και NAT).


Το νέο DIR-451 της D-Link εγγυάται εύκολη εγκατάσταση και χρήση, με απλές ρυθμίσεις παραμέτρων ISP του χρήστη και άμεση σύνδεση Internet υψηλών ταχυτήτων. Διαθέτει πλήρη συμβατότητα με το πρότυπο 802.11b και τα υπάρχοντα πρότυπα διασύνδεσης Wi-Fi, ενώ το ενσωματωμένο Switch 4 θυρών 10/100 επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση με συσκευές Ethernet. Επίσης, ο προσαρμογέας Cardbus είναι συμβατός με Novatel Wireless Merlin U530 και U730, Option Wireless GT 3G Quad, Sierra Wireless AirCard, καθώς και την κάρτα Sony Ericsson GC89.