Η Ericsson ήταν ένας από τους χορηγούς της 13ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας διεξήχθη στην Αθήνα, με θέμα την οικονομική και επιχειρηματική ανάκαμψη.

Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas.

Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas.

Το Συνέδριο με θέμα “Οδηγώντας την Παγκόσμια Πολιτιστική Ατζέντα για την Οικονομική και Επιχειρηματική Ανάκαμψη”, διεξήχθη στην Αθήνα στις 25-26 Μαΐου 2009 και ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas, απηύθυνε ομιλία στους συμμετέχοντες.


Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ο κ. Νικολάου μίλησε σε κοινό αποτελούμενο από υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη του Κοινοβουλίου και αντιπροσώπους πολιτικών παρατάξεων της Ελλάδας και άλλων κρατών των Βαλκανίων, υψηλόβαθμα στελέχη δημόσιων οργανισμών, Πρόεδρους και CEOs διεθνών και εγχώριων εταιρειών και οικονομικών ιδρυμάτων. Επικεντρώθηκε στη σημαντική συνεισφορά των λύσεων τηλεπικοινωνιών στη δημιουργία μιας οικονομίας με μικρές ανάγκες σε άνθρακα.


“Για να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές CO2, απαιτούνται ένας νέος τρόπος άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και νέοι τρόποι ζωής. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Information and Communication Technology-ICT) μπορούν να συνεισφέρουν προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές λύσεις και να μειώνοντας τις εκπομπές κατά 15% ή ως το έτος 2020 ή και ακόμα περισσότερο, εφόσον υιοθετηθεί μια ατζέντα που θα βασίζεται στις καινοτομίες”, όπως δήλωσε ο κος Νικολάου στην ομιλία του με θέμα “Τεχνολογία για τη βιωσιμότητα”.


“Η Ericsson πιστεύει βαθειά στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών παράλληλα οι λύσεις τηλεπικοινωνιών με χαμηλές ανάγκες σε άνθρακα μπορούν να συνεισφέρουν άμεσα στις μειώσεις εκπομπών και, έμμεσα, στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων με χαμηλές εκπομπές”, ολοκλήρωσε ο κος Νικολάου.