Από σήμερα, το Ovi Store διατίθεται σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, που εκτιμάται ότι διαθέτουν ένα από τα 50 μοντέλα της Nokia, συμπεριλαμβανομένης και της ναυαρχίδας Ν97.

ovi-store_n97_landscape_5Οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://store.ovi.com/ μέσα από τον browser της συσκευής τους, ώστε να αρχίσουν να κατεβάζουν άμεσα το υλικό που τους ενδιαφέρει, δίνοντας έτσι πιο προσωπικό χαρακτήρα στη συσκευή τους, με νέες εφαρμογές, παιχνίδια, βίντεο, podcasts, εργαλεία, διαδικτυακές και location-based υπηρεσίες, καθώς και πολλά άλλα, κάνοντας το κινητό τους πιο έξυπνο και διασκεδαστικό.


“Το Ovi Store άνοιξε, έχοντας γεμίσει τις προθήκες του με τοπικού και παγκόσμιου χαρακτήρα περιεχόμενο, που ταιριάζει σε μια πολύ μεγάλη γκάμα συσκευών της Nokia”, δήλωσε ο κ. Tero Ojanperä, Executive Vice President στη Nokia Services. “Το Ovi Store κάνει την αγορά περιεχομένου και εφαρμογών πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική, τόσο για τους κατόχους feature phone, όσο για τους κατόχους smartphone.”


Στις χώρες όπου διατίθεται η σχετική υποστήριξη, οι καταναλωτές μπορούν να κατεβάσουν από το Ovi Store την εφαρμογή που θέλουν, επιλέγοντας το εικονίδιο του Ovi Store στον κατάλογο ‘Download!’ του κινητού τους. Το πρόγραμμα-πελάτης για το κινητό, είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ρωσικά και τα Ισπανικά, και υποστηρίζει τη δυνατότητα χρέωσης μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας (operator billing) στην Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και τη Μ. Βρετανία. Παγκοσμίως, η χρέωση μέσω πιστωτικής κάρτας είναι διαθέσιμη μέσα από το website του κινητού, αλλά και μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή. Επιπλέον χώρες, γλώσσες, συσκευές και λειτουργίες θα προστίθενται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η ΑΤ&Τ σχεδιάζει τη διάθεση του Ovi Store για τους πελάτες της στις ΗΠΑ, αργότερα μέσα στο 2009.


“Η AT&T προσμένει με ενδιαφέρον να ξεκινήσει την παροχή του Ovi Store για τους πελάτες μας αργότερα μέσα στο 2009,” ανέφερε ο κ. David Christopher, Γενικός Διευθυντής Μarketing στα Mobility & Consumer Markets της AT&T. “Η AT&T είναι γνωστή ως ο πάροχος που προσφέρει στους πελάτες του τις περισσότερες δυνατότητες επιλογής όσον αφορά στο περιεχόμενο και στις εφαρμογές και η διάθεση του Ovi Store είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική αυτή.”


Το Ovi Store αποτελεί ένα εξελιγμένο media service στο οποίο ενοποιούνται οι υπάρχουσες υπηρεσίες περιεχομένου της Nokia, σε ένα one-stop-shop που παρέχει δωρεάν και επί πληρωμή περιεχόμενο. Χιλιάδες από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου περιεχομένου, μαζί με ανεξάρτητους προγραμματιστές εφαρμογών, διανέμουν τα media, εφαρμογές και παιχνίδια τους μέσα από το Ovi Store. Οι πάροχοι περιεχομένου και οι προγραματιστές εφαρμογών για κινητά μπορούν να συνεχίσουν να εγγράφονται στη λίστα των προμηθευτών του Ovi Store, στη διεύθυνση publish.ovi.com.