Η Otesat-Maritel και η Fortune Technologies, Certified Business Solutions Partner της Microsoft ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στην παγκόσμια ναυτιλία.


otesat_maritelΜε την αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και της τεχνογνωσίας της Otesat-Maritel σε θέματα δορυφορικών ναυτιλιακών επικοινωνιών, καθώς και της εξειδίκευσης της Fortune Technologies στο τομέα της πληροφορικής και των ναυτιλιακών ERP συστημάτων, όπως το Navision της Microsoft, οι εταιρίες στοχεύουν στη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών, για υπηρεσίες/δραστηριότητες η χρήση των οποίων είναι υποχρεωτική από τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας, που ισχύουν για τη ποντοπόρο ναυτιλία.


Με τη χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών, οι ναυτιλιακές εταιρίες, χωρίς να υποχρεωθούν να προβούν σε υψηλού κόστους επενδύσεις σε εξοπλισμό και ERP συστήματα, θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με ασφάλεια και 24ωρη υποστήριξη 365 ημέρες το χρόνο, οι οποίες θα συντελέσουν σε σημαντική μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Οι χρήστες της υπηρεσίας τόσο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας όσο και στο πλοίο, μέσω πρόσβασης σε ειδική πλατφόρμα της Otesat-Maritel, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εγκατεστημένα στο πλοίο δορυφορικά συστήματα, ενώ με τα νέα δορυφορικά συστήματα Inmarsat Fleet Broadband και Iridium OpenPort, η πρόσβαση/χρήση της υπηρεσίας γίνεται ταχύτερη, ακόμα πιο ασφαλής και οικονομικότερη.


“Με τη συνεργασία μας με τη Fortune Technologies θα παρέχουμε στους πελάτες μας εξειδικευμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω των νέων ευρυζωνικών δορυφορικών δικτύων Inmarsat και Iridium σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της εταιρίας για παροχή ολοκληρωμένων, ποιοτικών και αξιόπιστων δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών λύσεων στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Otesat-Maritel.


“Η συνεργασία μας με την Otesat-Maritel υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες τους. Μέσω της Software as a Services (SaaS) προσέγγισης της Microsoft, παρέχεται η δυνατότητα στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από το προβλέψιμο κόστος μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά τους έξοδα και να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία ενός αξιόπιστου Maritime ERP συνεργάτη, όπως η Fortune Technologies”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Φρυδάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Fortune Technologies.