Την επέκταση της συνεργασίας με την VMware στην ανώτερη βαθμίδα συνεργατών ως Enterprise Partner, ανακοίνωσε η Cosmos Business Systems AEBE, καλύπτοντας ποικίλες προϊοντικές κατηγορίες της.


Cosmos Business Systems Η Cosmos εγκαθιστά λύσεις βασισμένες σε προϊόντα της VMware, τα τελευταία τρία χρόνια και ήδη μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται πολλές Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Τα προϊόντα της VMware απευθύνονται σε μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις servers και data centers, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αύξηση της χρήσης των συστημάτων (increase server and other resources utilization), βελτιώνεται η απόδοση και η διαχείριση, ελαχιστοποιείται ο απαιτούμενος όγκος και αριθμός των συστημάτων, μειώνεται δραστικά το down-time και αυξάνεται η απόδοση με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.


Η Cosmos επενδύει συστηματικά στην νέα αυτή τεχνολογία που δημιουργεί μια επανάσταση στον τρόπο που διαχειρίζεται το λογισμικό της VMware τις φυσικές και «λογικές» (virtual) μηχανές – servers, εκπαιδεύοντας συνεχώς μηχανικούς και συμβούλους, ώστε να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη υποστήριξη στον σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη των κεντρικών συστημάτων τους.


Η συνεργασία αυτή με την VMware, πέραν της τεχνολογικής υπεροχής της στην ποιότητα και την μείωση του κόστους, συμβάλει δραστικά και στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (carbon footprint), λόγω του γεγονότος ότι ένας τεράστιος αριθμός φυσικών servers μπορεί να αντικατασταθεί από έναν πολύ μικρό αριθμό «λογικών – virtual» servers, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην μείωση των ρύπων. Η Cosmos, διαθέτει ήδη «πράσινες» τεχνολογίες σε διάφορους τομείς (πχ εκτυπώσεις, ηλεκτρονική διαχείριση fax, κ.λ.π.) οι οποίες τοποθετούνται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και σκοπεύει να επεκτείνει τις συνεργασίες της με κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν.