H Xirrus ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων προϊόντων της, Ν-WiFi Array, που υποστηρίζουν πλήρως το πρωτόκολλο 802.11n, ενώ επεκτείνει την εγγύηση των προϊόντων της στα 5 χρόνια.


array_clusterΗ νέα οικογένεια προϊόντων του οίκου, περιλαμβάνει τα μοντέλα XN4, XN8, XN12, XN16 και XN24, που διαθέτουν αντίστοιχα 4, 8, 12, 16 και 24 Integrated Access Points (IAP) καθώς και ένα WLAN switch (Array Controller). Το σημαντικό στη νέα σειρά είναι ότι τα μοντέλα ενσωματώνουν τη δυνατότητα υποστήριξης του νέου πρωτοκόλλου ασύρματης επικοινωνίας 802.11n.


Τα προϊόντα WiFi Array της Xirrus υποστηρίζουν πλήθος εφαρμογών και είναι ιδανικά για μεγάλους εργασιακούς χώρους, συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ. Είναι τα μοναδικά προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά ένα παραδοσιακό Ethernet workgroup switch και να προσφέρουν στους χρήστες Wi-Fi bandwidth έως 4,8Gbps, σε διπλάσια εμβέλεια σε σχέση με τα ανταγωνιστικά Access Point της αγοράς.


Κάθε Array χρησιμοποιεί ένα Multi-sector σύστημα ασύρματων κατευθυντικών κεραιών, υψηλής απολαβής, ώστε να πετυχαίνει αυξημένη μετάδοση και απολαβή (gain) σε όλες τις κατευθύνσεις, να προσφέρει υψηλότερη ταχύτητα και απόδοση σε μεγάλη εμβέλεια και να επιτρέπει τη χρήση όλων των μη-αλληλοεπικαλυπτόμενων (non-overlapping) καναλιών εντός των προδιαγραφών 802.11. Παράλληλα, τα Xirrus Wi-Fi Array ενσωματώνουν Firewall, Gigabit Switch, Wi-Fi Controller και Wi-Fi Threat Sensor, και συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών.


Τα συστήματα της Xirrus προσφέρουν διπλάσια εμβέλεια, 4 φορές μεγαλύτερη κάλυψη, 8 φορές ευρύτερο bandwidth και 14 φορές περισσότερο throughput ανά σημείο εγκατάστασης. Επιπλέον, χρησιμοποιούν 75% λιγότερες συσκευές, καλώδια, switch ports και χρόνο εγκατάστασης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση. Η μείωση του πλήθους των συσκευών Wi-Fi συνεπάγεται μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη συντήρηση τους, καθώς και για τον έλεγχο και την άμεση αποκατάσταση ανωμαλιών και βλαβών.