Η Nikon Europe BV προχώρησε σε μια νέα συμφωνία διετούς χορηγίας με το φωτογραφικό πρακτορείο Noor. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη νέων φωτογράφων στην Αφρική.

Nikon D3 DSLR

Nikon D3 DSLR

Το Noor είναι ένα φωτογραφικό πρακτορείο που αποτελείται από επαγγελματίες φωτογράφους ντοκιμαντέρ, των οποίων η δουλειά έχει χρησιμοποιηθεί και δημοσιευθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκοπός τους είναι να μπορέσουν οι πολίτες να κατανοήσουν τον κόσμο μέσω των φωτογραφιών τους.

Η χορηγία της Nikon προς το Noor γίνεται με τη μορφή του επίσημου προμηθευτή φωτογραφικού εξοπλισμού. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η Nikon εφοδίασε το πρακτορείο με εκτεταμένο εξοπλισμό επαγγελματικών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και σαρωτών φιλμ. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει τις μηχανές Nikon D3, D700 και D90, καθώς και μια ευρεία επιλογή φακών NIKKOR, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φωτογράφων για λήψη εξαιρετικής ποιότητας εικόνων κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι φωτογράφοι πρακτορείων παρέχουν επίσης πολύτιμα σχόλια και πληροφορίες για την ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων της Nikon.

Επιπλέον, η Nikon συμμετείχε σε εργαστηριακά σεμινάρια στο Λάγος της Νιγηρίας, όπου πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο και την παρακολούθησαν 15 ανερχόμενοι φωτογράφοι από όλη την Αφρική. Στελέχη της Nikon, τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι του Noor και ο διευθυντής του Noor ήταν εκεί για να τους βοηθήσουν τους νέους φωτογράφους να βελτιώσουν και να αναπτύξουν ένα πλήθος τεχνικών για τη λήψη, τη ροή εργασίας και τις διαδικασίες μετά τη λήψη. Απώτερος στόχος να τους βοηθήσουν στη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η Nikon σε συνεργασία με τους φωτογράφους του Noor έχει επίσης θέσει σε λειτουργία ένα ομαδικό πρόγραμμα με το οποίο θα κάνουν αναθέσεις σχετικών με διάφορα θέματα φωτογραφιών. Μόλις ολοκληρωθούν οι αναθέσεις, η Nikon και το Noor θα διοργανώσουν μια υπαίθρια έκθεση για την προώθηση της δουλειάς του NOOR στο χώρο της βιομηχανίας. Επιπλέον, στον πιο ελπιδοφόρο ανερχόμενο φωτογράφο του σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Νιγηρία, θα δοθεί ως βραβείο ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με έναν από τους φωτογράφους του Noor κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο έργο που του έχει ανατεθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φωτογράφους της Noor και τη δουλειά τους, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.noorimages.com