Για 4η συνεχή χρονιά το PRACSE θα συγκεντρώσει τους ειδικούς της Ασφάλειας Δεδομένων και δικτύων Η/Υ προκειμένου να δειρευνηθεί η βελτίωση της Ασφάλειας και Εμπιστοσύνης στο Internet.

 

ait-logoΚύριοι θεματικοί άξονες του 4ου Διεθνούς Εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Αthens Ιnformation Τechnology στην Παιανία είναι: η ασφάλεια των ασύρματων δικτύων, η ανωνυμία, η μυστικότητα, η διαχείριση ταυτότητας, η υπευθυνότητα και η προστασία υποδομής, θέματα τα οποία θα εξεταστούν σε βάθος και θα αναχθούν συμπεράσματα.


Τα κύρια θέματα-ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι:

  • Διαχείριση Ταυτότητας έναντι Προστασίας Υποδομής
  • Τρόποι διαχείρισης της ασφάλειας ασύρματων δικτύων των επιχειρήσεων


Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης θα είναι ο διεθνώς διακεκριμένος Καθηγητής Dieter Gollmann. Την παρουσία τους ως Ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει έως σήμερα επίλεκτα στελέχη εταιρειών της διεθνούς και ελληνικής αγοράς, εκπρόσωποι της ελληνικής και παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες.


Το PRACSE είναι σχεδιασμένο, ώστε να παρέχει την απαραίτητη γνώση σε ερευνητές και επαγγελματίεs που επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος την συναρπαστική περιοχή της της ασφάλειας των δεδομένων και των υποδομών και τις εφαρμογές της στην δικτύωση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ή απλά θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο.


Σύμφωνα με τον Δρ Τάσο Δημητρίου, Καθηγητή του ΑΙΤ και διοργανωτή του PRACSE 2009,
“όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με την ασφάλεια των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) τόσο πιο πολύ χρειάζεται να εξετάζουμε τις πτυχές της ασφάλειας των υποδομών και της πληροφορίας που διαχειρίζονται οι υποδομές”.


H λίστα των κυρίων θεμάτων του PRACSE 2009 ανανεώνεται συνεχώς και είναι προσβάσιμη στις ιστοσελίδες της διοργάνωσης: http://www.ait.gr/PRACSE2009/