Η Adobe με το Adobe Photoshop Lightroom 2 κατέκτησε τον τίτλο “Best Photo Software 2009” στο πλαίσιο των βραβείων της Ένωσης Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου (Technical Image Press Association – TIPA) για το 2009.


tipa_photo_softwareΗ Ένωση Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου, με 29 περιοδικά ως μέλη από δεκατρείς χώρες, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ένωση φωτογραφίας και εικόνας παγκοσμίως για τον Τύπο. Κάθε χρόνο, τα μέλη της κριτικής επιτροπής της TIPA ψηφίζουν τα καλύτερα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη τους προηγούμενους 12 μήνες, με βάση την καινοτομία, το σχεδιασμό και την εργονομία, τη σχέση τιμής-απόδοσης και την αποτελεσματικότητα. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις για τον κλάδο της φωτογραφίας και ψηφιακής απεικόνισης.


Το Adobe Photoshop Lightroom 2 αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες φωτογράφους και τους λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης καθώς επιτρέπει την ταχεία εισαγωγή, επεξεργασία, διαχείριση και προβολή των εικόνων ανεξάρτητα από τον αριθμό και το μέγεθός τους. Με το πρόγραμμα αυτό μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνει ο φωτογράφος μπροστά στον υπολογιστή και αυξάνεται ο χρόνος για τις λήψεις του.
Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την κυριαρχία της Adobe στην αγορά και αναδεικνύει την εξαιρετικά σημαντική συμβολή της στη βελτίωση των δυνατοτήτων της ψηφιακής απεικόνισης.