Η PENTAX παρουσιάζει τη μονο-οπτική ψηφιακή μηχανή εναλλασσόμενων φακών SLR PENTAX K-7. Σχεδιασμένη για τον απαιτητικό φωτογράφο με υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά

k7-1770-fl-webΠρόκειται για την ιδανική DSLR για τους απαιτητικούς φωτογράφους που τα θέλουν όλα: Αντοχή σε Σκόνη / ψύχος -10°C, Πλήρη Αδιαβροχοποίηση, Ταχύτητα Λήψης 5,2 fps, Αυτόματη Οριζοντίωση, Ενσωματωμένο Ηλεκτρονικό Αλφάδι, Κλείστρο 1/8000 sec., Φωτομέτρηση 77 τμημάτων, Εκτεταμένο Δυναμικό Εύρος.


Οι τεχνικοί του τμήματος Ερευνών &Ανάπτυξης της Pentax κατάφεραν, σε ένα ιδιαίτερα συμπαγές και ελαφρύ σώμα, να συγκεντρώσουν μία πλειάδα προηγμένων λειτουργιών, φιλικών προς το χρήστη και να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό εργαλείο αξιοπιστίας και λειτουργικότητας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να απολαύσετε τη ψηφιακή φωτογράφηση ανώτατης ποιότητας με μία πρωτόγνωρη ευκολία στο χειρισμό! Υλοποιήθηκε με τη λογική όχι μόνο της εξασφάλισης έξοχης ποιότητας εικόνας, αλλά επιπλέον να παρέχει ιδιαίτερη ευκολία και άνεση κατά τη λειτουργία, ώστε να προσφέρει φωτογραφική απόλαυση στους ενθουσιώδεις φωτογράφους όλων των κατηγοριών και κάτω από οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη.


Η νέα σχεδίαση και αναβάθμιση ουσιωδών μηχανισμών της Pentax K-7, όπως το οφθαλμοσκόπιο που προσφέρει δυνατότητα σκόπευσης πεδίου σχεδόν 100%, η μονάδα του κλείστρου με ταχύτητα συχρονισμού ως και 1/8000 του δευτερολέπτου, η ικανότητα λειτουργίας ριπής ως 5,2 λήψεις το δευτερόλεπτο και το σύστημα πολυζωνικής φωτομέτρησης 77 τμημάτων αποτελούν μόνο μία μικρή γεύση των δυνατοτήτων της μηχανής. Το ανθεκτικό, υψηλής ποιότητας μεταλλικό σώμα της Pentax K-7, απόλυτα προστατευμένο από το νερό και τη σκόνη, εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερα συμπαγή του σχεδίαση και λειτουργικότητα, ιδανικά χαρακτηριστικά όταν απαιτείται φορητότητα και ευελιξία, ενώ παράλληλα προδφέρει πολυάριθμα φιλικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η δυνατότητα βιντεοσκόπησης, το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) και η αυτόματη διόρθωση της οριζοντίωσης.


Ανθεκτικό και λειτουργικό σώμα, το μικρότερο της κατηγορίας του
Η K-7 με εξαιρετικά συμπαγή και ανθεκτική κατασκευή, υπερτερεί τόσο στον τομέα της αδιαβροχοποίησης και της αντοχής στη σκόνη που της εξασφαλίζουν οι ειδικές στεγανοποιήσεις σε 77 διαφορετικά σημεία του σώματος της μηχανής, όσο και στη δυνατότητα αξιόπιστης λειτουργίας σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία ως και -10°C. Εξίσου ανθεκτική είναι και η νεο-σχεδιασθείσα μονάδα κλείστρου που προσφέρει ανώτατη ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου που μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 100.000 απελευθερώσεις.


Φωτεινό, καθαρό οφθαλμοσκόπιο με σχεδόν 100% πεδίο θέασης
Διαθέτοντας ένα κρυστάλλινο πεντάπρισμα, το οφθαλμοσκόπιο της K-7 προσφέρει πεδίο θέασης περίπου 100% και μία μεγέθυνση περίπου 92% για εύκολη παρακολούθηση του αντικειμένου και άκοπη επιβεβαίωση της εστίασης και της σύνθεσης. Σε συνδυασμό με τη δοκιμασμένη οθόνη εστίασης Natural-Bright-Matte II, παράγει μία μεγάλη, φωτεινή εικόνα του θέματος και εξασφαλίζει ακρίβεια κατά τη χειροκίνητη εστίαση.


Συνεχόμενη λήψη υψηλής ταχύτητας περίπου 5,2 εικόνες ανά δευτερόλεπτο
Για να ακολουθήσετε την κίνηση του θέματος ή για να αποτυπώσετε μία διαδοχική σειρά των εκφράσεων του φωτογραφιζόμενου, η λειτουργία συνεχόμενων λήψεων της K-7 καταγράφει ως 40 διαδοχικές εικόνες (σε φορμά καταγραφής JPEG) με μέγιστη ταχύτητα περίπου 5,2 εικόνες ανά δευτερόλεπτο.


Νέος μηχανισμός DRII για ελαχιστοποίηση των κηλίδων σκόνης
Η K-7 διαθέτει ένα μηχανισμό Αφαίρεσης της Σκόνης (DR) νέας σχεδίασης, για να ελαχιστοποιήσει τις ενοχλητικές κηλίδες σκόνης στις εικόνες που καταγράφονται, ακόμα και μετά από αλλαγή φακών σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο εξωτερικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, μετακινεί ρυθμικά με υπερηχητική ταχύτητα το φίλτρο χαμηλής διαπερατότητας που είναι τοποθετημένο μπροστά από τον αισθητήρα εικόνας CMOS και τινάζει τη σκόνη που έχει επικαθήσει σε αυτό. Αυτό το προηγμένο σύστημα DR προσφέρει επιπλέον και μία νέα λειτουργία Προειδοποίησης Ύπαρξης Σκόνης, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να διαπιστώσει πριν τη λήψη το κατά πόσο και σε ποιο σημείο έχει προσκολληθεί σκόνη στο φίλτρο χαμηλής διαπερατότητας του αισθητήρα της εικόνας.


Υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή εικόνας
Η K-7 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας CMOS νέας σχεδίασης μεγέθους 23,4 mm x 15,6 mm, που προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης δεδομένων εικόνας τεσσάρων καναλιών, υψηλής ταχύτητας. Με 14,6 ενεργά megapixels, ο αισθητήρας μπορεί να αναπαραγάγει, αξιόπιστα και με ακρίβεια, εικόνες άριστες σε λεπτομέρεια και πλούσιες σε διαβαθμίσεις. Επίσης, συγκρατεί στο ελάχιστο τον ενοχλητικό ψηφιακό θόρυβο, αυξάνοντας αυτόματα τη δική του ευαισθησία, επιτρέποντας έτσι την άφοβη αύξηση ISO από 100 στο ανώτατο επίπεδο. Η K-7 ενσωματώνει τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας PRIME (PENTAX Real Image Engine) ΙΙ. Η K-7 είναι εξοπλισμένη στο πίσω τμήμα της με μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη LCD 3,0¨ με περίπου 920.000 κουκκίδες. Ο σχεδιασμός της ευρείας θέασης επιτρέπει στο φωτογράφο να ελέγχει την εικόνα στην οθόνη από περίπου 170 μοίρες, τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, διευκολύνοντας τη λήψη χαμηλής και υψηλής γωνίας με τη χρήση της λειτουργίας Ζωντανής Επισκόπησης.