Ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΑΕΜ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του ΥΜΕ, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Τηλεπικοινωνιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

dsc_1430Η 17η Μαϊου καθιερώθηκε ως, μέρα γιορτής καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της ίδρυσης πριν από 144 χρόνια της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης, της σημερινής Παγκόσμιας Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης (ITU).


Σε κεντρικά σημεία και πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους, στήθηκαν  «Ευρυζωνικά Πάρκα» και έγιναν σημαντικές εκδηλώσεις με στόχο να αναδείξουν και να προβάλλουν τις δυνατότητες και τα οφέλη της ψηφιακής επανάστασης της πληροφορίας και των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.


Παράλληλα, σε κάθε πόλη διεξήχθη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου.


Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε και ο Δήμος Αθηναίων με την υποστήριξη της ΔΑΕΜ με ξεχωριστό περίπτερο που στήθηκε στην «Τεχνόπολις» ενημερώνοντας για τα έργα που εκπονεί για τον Δήμο Αθηναίων στην Κοινωνία της Πληροφορίας καθιστώντας την πόλη μας μια ψηφιακή σύγχρονη πόλη. Αναλυτικά:


  • Κατάρτιση σε Εφαρμογές Πληροφορικής για υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων
  • Ανάπτυξη ενός Σύγχρονου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΣ)
  • Ανάπτυξη και λειτουργία διαδικτυακής πύλης Δήμου Αθηναίων (www.cityofAthens.gr)
  • Συστήματα επικοινωνίας, Τηλεματικής, Διαχείρισης και Προγραμματισμού του Μεταφορικού Έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
  • Συστήματα Ηλεκτρονικής Καταγραφής και Αποθήκευσης Συμβάντων και Παραβάσεων για τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων
  • Γεωγραφικό, πληροφοριακό σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων και Εξυπηρέτησης πολιτών (GIS)
  • Ανασχεδιασμός διεργασιών και Αναδιοργάνωση Τομέων στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Δημοτικών Διαμερισμάτων
  • Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης των Έργων Αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων
  • Μελέτη Ωρίμανσης και προετοιμασίας Δήμου Αθηναίων για το Δ’ΚΠΣ στην Κοινωνία της Πληροφορίας
  • Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών και των επιχειρήσεων για τη χρήση Ψηφιακών Υπηρεσιών στο Δήμο Αθηναίων


Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφτηκε την εκδήλωση και συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Νέες τεχνολογίες – οικολογικές εφαρμογές», μία συζήτηση που συντόνιζε η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου. Στο ίδιο πάνελ επίσης συμμετείχαν οι:κ. Νεκτάριος Κοζύρης, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος ΕΔΕΤ, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολις κος Φώτης Ιγνατίου και ο ηθοποιός κ. Γιάννης Τσιμιτσέλης,


Στο Ευρυζωνικό Πάρκο που στήθηκε στην Τεχνόπολη οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μία σειρά ηλεκτρονικών υπολογιστών και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα απόλαυσαν διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα, όπως:  Διαδικτυακές συζητήσεις, διαγωνισμούς, παιχνίδια, skateboards, graffiti’s.


Όλοι επισκέπτονταν με ενδιαφέρον και τα περίπτερα των φορέων που συμμετείχαν. Στο χώρο του Δήμου Αθηναίων υποδέχτηκαν τον Υπουργό Μεταφορών η Πρόεδρος της ΔΑΕΜ, κα Κ.Θ.Κατριβάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, κος Κ.Γιαννάτος και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Αθηναίων και Μέλος του Δ.Σ. της ΔΑΕΜ, κος Ι. Παπαδήμος.


Οι εκδηλώσεις αυτές σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και σίγουρα το μήνυμα που έστειλε η Αθήνα και ο Δήμος Αθηναίων ήταν ηχηρό: ναι στην ευρυζωνικότητα, ναι στις Νέες Τεχνολογίες, ναι στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος και στις οικολογικές εφαρμογές.