Η Imation Europe ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς εξωτερικών σκληρών δίσκων Apollo, με την προσθήκη των μοντέλων Apollo Expert και Apollo Pro.

Imation Apollo Expert UX

Imation Apollo Expert UX

Το Apollo Expert UX 2,5 ιντσών προσφέρει στους χρήστες φορητών υπολογιστών χωρητικότητα 320GB και 500GB, σε μια μονάδα που χωρά στην τσέπη τους. Η μονάδα 2,5 ιντσών καλύπτεται από προστατευτικό αφαιρούμενο περίβλημα, για να αποφεύγονται γρατζουνιές και γδαρσίματα.   Το Apollo Pro UX 3,5 ιντσών παρέχει στους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών χωρητικότητα έως και 1,0TB.


Σύμφωνα με τον Alet Jentink, Διευθυντή καταναλωτικών προϊόντων αποθήκευσης της περιοχής EMEA, «Οι μονάδες αυτές είναι συμβατές τόσο με υπολογιστές Mac όσο και με PC, και προορίζονται για χρήστες που χειρίζονται δεδομένα μεγάλου όγκου και έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία».


Και οι δύο μονάδες περιλαμβάνουν ενσωματωμένες βάσεις για οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση. Στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται φωτεινές ενδείξεις χαμηλής χωρητικότητας/δραστηριότητας δεδομένων, για εύκολη διαπίστωση των διεργασιών δεδομένων, καθώς και ενσωματωμένη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, για χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.


Επιπλέον, τα Apollo Expert UX και Apollo Pro UX προσφέρουν κουμπιά για άμεσο συγχρονισμό και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μαζί με λογισμικό για απλή και αυτόματη λήψη αντιγράφων ασφαλείας. Οι μονάδες είναι συμβατές με συγκεκριμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Apple Time Machine.


Η δυνατότητα τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα από οποιονδήποτε υπολογιστή, μέσω μιας θύρας USB 1.1 ή 2.0. Και οι δύο μονάδες περιλαμβάνουν πλακέτα ελεγκτή σχεδιασμένη από την Imation, προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στους απαιτητικούς χρήστες.


Ο δίσκος Apollo Expert UX 2.5 τιμήθηκε με το βραβείο “Art of Storage 2009” κατά το Όγδοο Ετήσιο Συνέδριο Storage Visions (παράρτημα της έκθεσης International CES 2009) στο Las Vegas. Ο φορητός σκληρός δίσκος αναγνωρίστηκε για την καλύτερη αισθητική, ευχρηστία και βιομηχανικό σχέδιο στην κατηγορία του.


Τιμές και διαθεσιμότητα

Τα μοντέλα Imation Apollo Expert UX και Apollo Pro UX είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι  μεταξύ των 99 και 139 ευρώ για το Apollo Expert UX και μεταξύ των 120 και 195 ευρώ για το Apollo Pro UX , ανάλογα με τη χωρητικότητά τους. Οι μονάδες Apollo διατίθενται στην Ευρώπη μέσω των εγκεκριμένων από την Imation διανομέων, χονδρεμπόρων, μεταπωλητών και ηλεκτρονικών καταστημάτων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σειρά των προϊόντων Apollo της Imation, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία www.imation.com/apollo.