Η ASUS συγκεντρώνει βαθμολογία – ρεκόρ στην έκθεση Computer Reliability Report της RESCUECOM (972 βαθμοί) με τον δεύτερο να βρίσκεται 600 βαθμούς πίσω!

AsusH ASUS είναι πρώτη στην αξιοπιστία, σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση Computer Reliability Report της RESCUECOM (η οποία δημοσιεύθηκε στις 24 Μαρτίου 2009). Η RESCUECOM προχώρησε στην αξιολόγηση των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, με βάση των αριθμό των κλήσεων στο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης που διαθέτει και το μερίδιο αγοράς της κάθε εταιρείας. Ο αριθμός των κλήσεων από κατόχους των προϊόντων της ASUS που ζητούσαν βοήθεια, ήταν μικρός και η διαφορά με τον ανταγωνισμό ήταν σημαντική. Το αποτέλεσμα ήταν η ASUS  να αναδειχθεί στην πρώτη θέση.


Η ASUS, συγκεντρώνοντας 927 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία, αποτέλεσμα που αποτελεί ρεκόρ για την RESCUECOM, κατέκτησε επιτυχώς την κορυφή του σχετικού πίνακα και έτσι η RESCUECOM χαρακτήρισε την ASUS ως «το νέο ηγέτη στους αξιόπιστους προσωπικούς υπολογιστές».


Position

Manufacturer

Reliability Score

1

ASUS

972

2

IBM/LENOVO

348

3

APPLE

324

4

TOSHIBA

172

5

ACER

151

6

HP/COMPAQ

142


«Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως, αλλά δεν μας προξένησε έκπληξη», δήλωσε η κ.  Lillian Lin, Διευθύντρια Μάρκετινγκ στην ASUS. «Έχουμε επενδύσει τεράστια κεφάλαια για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας έχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες after-sales. Επιμένουμε στην τελειότητα σε ό, τι κάνουμε, φιλοσοφία που αντανακλάται και στο νέο εταιρικό μας μήνυμα «Inspiring Innovation – Persistent Perfection». Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τις προσπάθειες μας να δικαιώνονται και τους πελάτες μας να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας χωρίς κανένα πρόβλημα». Η βαθμολογία της RESCUECOM στην κατηγορία «Αξιοπιστία των PC» διαμορφώνεται αφού ληφθούν υπόψη η ποιότητα των components και του software που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των υπολογιστών, καθώς επίσης και η υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης. Οι υπολογισμοί βασίζονται στα στοιχεία της Αγοράς που δημοσιεύει η εταιρεία συμβούλων IDC.


Ο Θεόδωρος Φαράζογλου, εκπρόσωπος της ASUS στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι να δημιουργούμε πρωτοποριακή τεχνολογία με προϊόντα τα οποία είναι καινοτόμα και αξιόπιστα τα οποία έχουν απήχηση στους πελάτες μας. Η έκθεση της RESCUECOM επιβραβεύει την αφοσίωση  της ASUS στην αποτελεσματική  εξυπηρέτηση και το σεβασμό προς τον καταναλωτή».