Για… νεαρούς λύτες!

Το Zack & Wiki είναι ένα πρωτότυπο puzzle-adventure που ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του Nintendo Wii, καθώς μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της οικογένειας με τους διασκεδαστικούς γρίφους του.

Quest for Barbaros\' TreasureΜια ριζική ανανέωση στο παλιό, καλό και μάλλον ξεχασμένο είδος των puzzleadventure games προτείνει το «Zack & Wiki: Quest for BarbarosTreasure». Με χρήση των πρωτότυπων δυνατοτήτων που παρέχει το χειριστήριο Wii Remote, το εν λόγω game σας προκαλεί να ταξιδέψετε σε εξωτικές τοποθεσίες, να λύσετε μυστηριώδεις γρίφους και να αλληλεπιδράσετε με έναν αρκετά διαδραστικό κόσμο. Το κυνήγι του θρυλικότερου πειρατικού πλοίου και του αμύθητου θησαυρού του καπετάν-Barbados ξεκινά με τον εκκολαπτόμενο πειρατή Zack να ανακαλύπτει το… ομιλητικότατο κρανίο του διαβόητου πειρατή! Ο Barbados (ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτόν) υπόσχεται να αποκαλύψει στον Zack την τοποθεσία του κρυμμένου θησαυρού, εφόσον τον βοηθήσει να απαλλαχθεί από την κατάρα που τον στοιχειώνει.

Ερείπια ξεχασμένων πολιτισμών στη ζούγκλα, ναοί από πάγο και σπήλαια κάτω από ηφαίστεια είναι μερικές μόνο από τις τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε κατά την διάρκεια της συναρπαστικής αυτής περιπέτειας, έχοντας ως σύντροφο την πιστή και εξαιρετικά χρήσιμη μαϊμού σας, τον Wiki. Κουνώντας ανάλογα το Wii Remote θα στρίψετε χερούλια και κλειδιά, θα μετακινήσετε αντικείμενα, θα πριονίσετε δέντρα, θα ανεμίσετε πινέλα και θα μετατρέψετε τους αντιπάλους σας σε… bonus! Και δεν μιλάμε απλά για ένα σετ από minigames, αλλά για ένα μεστό σύνολο που απαρτίζει έναν ολοκληρωμένο τίτλο και όχι απλά ένα game επίδειξης των αρετών αναγνώρισης κίνησης στο χώρο του χειριστηρίου του Wii.

Παίζοντας λίγη ώρα με το «Zack & Wiki», συνειδητοποιεί κανείς τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον των videogames το μικρό θαύμα της Nintendo. Εξαιρετικό gameplay, ευφυείς και απολαυστικοί γρίφοι, γραφικά που αποπνέουν cartoon χαρακτήρα και χιούμορ διάχυτο σε κάθε πτυχή του σεναρίου, αποτελούν τα συστατικά μιας πετυχημένης συνταγής που σίγουρα θα επαναληφθεί στο μέλλον. Πάνω από 100 αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, περισσότερα από 30 είδη εχθρών και 30 επίπεδα γεμάτα συγκινήσεις σας περιμένουν…

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec