Με 5 βραβεία TIPA να εμπλουτίζουν τη …συλλογή της, η Canon επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κυρίαρχη θέση της στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο.

Canon PowerShot G10

Canon PowerShot G10

Συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλο κατασκευαστή που βραβεύτηκε από το φετινό πάνελ της TIΡΑ (Technical Image Association), τα προϊόντα της Canon χαρακτηρίστηκαν ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους για το 2009, υπερτερώντας στις πιο «δυναμικές» κατηγορίες της αγοράς.


Η επιτροπή αξιολόγησης της TIPA απαρτίζεται από τους εκπροσώπους κορυφαίων περιοδικών τεχνολογίας από όλο τον κόσμο και συγκαλείται κάθε χρόνο για να επιλέξει τα καλύτερα προϊόντα φωτογραφίας και απεικόνισης της χρονιάς. Για το 2009 επέλεξε την Canon EOS 5D Mark II ως «Καλύτερη Expert DSLR του 2009», την Canon PowerShot G10 ως την «Καλύτερη Expert Compact του 2009» και τον φακό Canon TS-E 17mm f/4L ως «Καλύτερο Επαγγελματικό Φακό του 2009». Επιπλέον, βραβεύτηκε ο Canon PIXMA Pro9500 Mark II ως «Καλύτερος Expert Φωτογραφικός Εκτυπωτής του 2009» και η Canon LEGRIA HF S10 ως «Καλύτερη Expert HD Βιντεοκάμερα του 2009».


«Η δέσμευση της Canon στην απόλυτη ποιότητα απεικόνισης επιβραβεύτηκε για άλλη μία φορά από έναν παγκοσμίου κύρους ανεξάρτητο οργανισμό. Η φετινή επιτυχία της Canon με 5 βραβεία TIPA, τα περισσότερα από κάθε άλλο κατασκευαστή, αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιβεβαίωση ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουμε στους έλληνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες της εικόνας», δήλωσε ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys.


Τα …κανόνια της Canon


Canon EOS 5D Mark II, «Καλύτερη Expert DSLR του 2009»

Η επαγγελματική DSLR με αισθητήρα Full Frame 21.1 Megapixel αποτελεί την πρώτη EOS με δυνατότητα καταγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας με εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Η επιτροπή της TIPA χαρακτήρισε την Canon EOS 5D Mark II ως «ταχύτατη, αξιόπιστη και διακριτική, με ποιότητα καταγραφής που προκαλεί τα κατά πολύ ακριβότερα επαγγελματικά μοντέλα.» Αν και πρόκειται για μία ελαφριά και μικρών διαστάσεων SLR, η EOS 5D Mark II εξοπλίζεται με βελτιωμένο αισθητήρα πλήρους καρέ, ο οποίος σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή DIGIC 4 προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση με ταχύτητα 3,9 καρέ ανά δευτερόλεπτο.


Canon PowerShot G10, «Καλύτερη Expert Compact του 2009»

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των Canon PowerShot και για το πρώτο μοντέλο της σειράς G με ευρυγώνιο φακό 28mm, 5x zoom και σταθεροποιητή εικόνας. Η επιτροπή της TIPA χαρακτήρισε την PowerShot G10 ως μία «εύχρηστη και λειτουργική μηχανή με σταθερό κράτημα». Η G10 κρίνεται ιδανική για τη λήψη τοπίων, αρχιτεκτονικής και εσωτερικών χώρων με μεγάλη ευκρίνεια. Εξοπλίζεται με αισθητήρα 14,7 Megapixel και επεξεργαστή DIGIC 4, που εξασφαλίζουν άψογη ποιότητα εικόνας.


Canon TS-E 17mm f/4L, «Καλύτερος Επαγγελματικός Φακός του 2009»

Ο υπερευρυγώνιος ’tilt and shift’ φακός TS-E 17mm f/4L αποτελεί το φακό με την ευρύτερη γωνία λήψης στην αγορά κατηγορία φακών κλίσης – μετατόπισης. Η επιτροπή της ΤΙΡΑ εντυπωσιάστηκε με την ποιότητα εικόνας και επεσήμανε ότι  «ο Canon TS-E 17mm f/4L αποτελεί μονόδρομο για τη φωτογραφία αρχιτεκτονικής και τοπίου».


Canon PIXMA Pro9500 Mark II, «Καλύτερος Expert Φωτογραφικός Εκτυπωτής του 2009»

Οι επιδόσεις του Pro9500 Mark II επαινέθηκαν από την επιτροπή της TIPA η οποία εξήρε τις εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας που παράγει. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΤΙΡΑ, ο  Pro9500 Mark II «…χρησιμοποιεί σύστημα 10 ξεχωριστών pigment μελανιών, συμπεριλαμβανομένων δύο μαύρων (ματ και φωτογραφικό). Αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να εκτυπώνουν με εξαιρετική χρωματική απόδοση σε ματ και γυαλιστερά χαρτιά χωρίς να χρειάζεται χρήση διαφορετικών μελανιών». Η προσθήκη δυνατότητας εκτύπωσης με 16 bit ανά κανάλι παρέχει μοναδική τονική διαβάθμιση, τόσο στις έγχρωμες όσο και στις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις σε μεγέθη έως και A3+.


Canon LEGRIA HF S100, «Καλύτερη Expert Βιντεοκάμερα του 2009»

Απευθυνόμενη σε απαιτητικούς ερασιτέχνες, η τελευταία προσθήκη της Canon στην κατηγορία βιντεοκάμερες Υψηλής Ευκρίνειας με μνήμη flash, επιτρέπει έλεγχο επαγγελματικού επιπέδου κατά τη λήψη. Οι κριτές της TIPA σχολίασαν: «Η LEGRIA HF S10 με αισθητήρα CMOS Full HD 8,0 MP, φακό HD με οπτικό zoom 10x και επεξεργαστή DIGIC DV III κατορθώνει καταγραφή βίντεο με μοναδική λεπτομέρεια.»