Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Με μια απόβαση που κάνει αυτήν της Νορμανδίας να μοιάζει με σχολική εκδρομή, οι Ναζί κατακτούν την Αμερική του 1952 και εσείς καλείστε να λάβετε μέρος στην αντίσταση.

Fall of LibertyΤο 1931 ο Τσόρτσιλ παραλίγο να χάσει τη ζωή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης από ένα διερχόμενο ταξί. Τι θα γινόταν αν δεν είχε επιβιώσει, αν δεν είχε οδηγήσει μετέπειτα τα συμμαχικά στρατεύματα στη νίκη κατά του ναζισμού; Τι θα είχε συμβεί αν η καταστροφή του Pearl Harbor δεν είχε αναγκάσει τους Αμερικάνους να λάβουν ενεργό ρόλο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Τα εφιαλτικά αυτά σενάρια διερευνά το «Turning Point: Fall of Liberty», μεταφέροντας μας στο 1952 όπου οι Γερμανοί όχι μόνο δεν έχουν ηττηθεί, αλλά πραγματοποιούν μια άνευ προηγουμένου εισβολή στην ανατολική ακτή των Η.Π.Α. Η Νέα Υόρκη και μετέπειτα η Ουάσιγκτον γονατίζουν απροετοίμαστες μπροστά στα ανώτερα οπλικά συστήματα των Γερμανών.

Το παιχνίδι ξεκινά με εσάς να ελέγχετε έναν απλό Αμερικανό πολίτη που εργάζεται ως οικοδόμος σε μια κατασκευαστική εταιρεία που χτίζει ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Η εισβολή των γιγαντιαίων γερμανικών zeppelin και των πολυάριθμων βομβαρδιστικών, σας βρίσκει να εργάζεστε πάνω σε μια σκαλωσιά στην κορυφή ενός πανύψηλου οικοδομήματος. Είστε από τους πρώτους που βλέπουν τους αλεξιπτωτιστές του εχθρού να προσγειώνονται κατά κύματα στις ταράτσες των κτηρίων. Αφού κατορθώσετε να ισορροπήσετε πάνω σε μερικά δοκάρια και να βρείτε τον δρόμο σας δίχως να σας καταπλακώσουν τα συντρίμμια, έρχεστε αντιμέτωπος με τον πρώτο αντίπαλο στρατιώτη, ο οποίος έχει παγιδευτεί στο αλεξίπτωτο του.

Αποτελεί εύκολη λεία και το όπλο του σύντομα πέφτει στα χέρια σας. Από εκείνο το σημείο, ο απλός και καθημερινός οικοδόμος σταματά να βροντοχτυπά τα ζάρια, αφήνει το πηλοφόρι και το μυστρί και μετατρέπεται σε έναν σκληροτράχηλο αντάρτη, αποφασισμένο να υπερασπίσει τα πάτρια εδάφη. Τα όπλα των Ναζί, προφανώς, είναι αρκετά πιο εξελιγμένα, καθώς βρισκόμαστε μια δεκαετία μετά από την πραγματική λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο σχεδιασμός τους στο παιχνίδι έχει γίνει με βάση πραγματικά ερευνητικά σχέδια των Ναζί, που, ευτυχώς για εμάς, δεν πρόλαβαν ποτέ να υλοποιηθούν στην πραγματικότητα. Το «Turning Point: Fall of Liberty» κατορθώνει με τη σεναριακή του πρωτοτυπία να εμφυσήσει νέα στοιχεία στο «πολυφορεμένο» firstperson shooter είδος.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Dionic