Η έναρξη της έκθεσης CES 2017 είναι γεγονός και είδηση της πρώτης μέρας ήταν η παρουσίαση από την Qualcomm του Snapdragon 835, του επεξεργαστή που θα “αγαπήσουν” τα κινητά το 2017.

Έρχεται να διαδεχθεί τον Snapdragon 820 και ήδη οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm βρίσκεται σε στάδιο μαζικής παραγωγής και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο νέος Snapdragon καταναλώνει 25% λιγότερη ενέργεια, κάτι που θα του δώσει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ενώ είναι και 35% μικρότερος σε μέγεθος. Δημιουργήθηκε με τη λογική της καλύτερης εμπειρίας VR, η οποία και επιτυγχάνεται με τη νέα Adreno 540GPU, που προσφέρει υψηλότερη απόδοση γραφικών, ενώ υποστηρίζει video recording στα 4Κ.

Ειδική αναφορά κάνει η Qualcomm στη νέα τεχνολογία φόρτισης Quick Charge 4.0 που είναι 20% ταχύτερη και 30% πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη έκδοση 3.0.

Παράλληλα, ο Snapdragon 835 διαθέτει οκτώ πυρήνες, από τους οποίους οι τέσσερις λειτουργούν στα 2.45GHz, ενώ οι άλλοι τέσσερις στα 1.9GHz. Έχει υποστήριξη για οπτικό zoom, βελτιωμένη αυτόματη εστίαση, HDR10 και την πλατφόρμα Google Daydream VR, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές smartphone να βάζουν στα κινητά κάμερες με ανάλυση έως και 32ΜΡ.