Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσε φέτος σε σχέση με πέρσι η κίνηση δεδομένων στο νέο Δίκτυο 4G της WIND τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι συνδρομητές WIND αξιοποίησαν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα του δικτύου της εταιρίας και εκτόξευσαν την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, τo διάστημα από 19/12/2016 – 1/1/2017 η κίνηση του Δικτύου 4G της WIND σημείωσε κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 529%. Ο όγκος δεδομένων άγγιξε τα 400 ΤΒ σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η κίνηση του Δικτύου 4G της WIND σημείωσε κατακόρυφη αύξηση 548%.  Ο όγκος δεδομένων την πρώτη μέρα του χρόνου ξεπέρασε τα 30 ΤΒ ενώ σημείωσε αύξησης της τάξης του 59% σε σχέση με πέρσι.

Οι περιοχές που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση όγκου δεδομένων ήταν:  ΚΡΗΤΗ=>  127%, Βόρειο-ανατολικό Αιγαίο=> 116%,  Θεσσαλονίκη=> 82%,  Ήπειρος=> 72%, Αθήνα και Δωδεκάνησα από 69%.

Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση του όγκου δεδομένων στους TOP 3 χειμερινούς προορισμούς: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ => 152%, ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ=> 119%, ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ => 108%.

Απόλυτος κυρίαρχος στη χρήση Mobile Data αναδείχθηκε η πλοήγηση (Μobile Browsing) στο διαδίκτυο με ποσοστό πρόσβασης 39%. Ακολούθησε το Facebook μέσω κινητού με ποσοστό 32% και το YouTube με 23%. Οι γιορτινές ημέρες καταγράφηκαν βεβαίως και στο Instagram που ήρθε στην 4η θέση ενώ λιγότερη κίνηση είχαν το Twitter και Snapchat.

Το δίκτυο 4G της WIND ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές. Εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.