Εξερευνήστε το Mont Blanc και επιδοθείτε σε χειμερινά σπορ! Η Ubisoft σας μεταφέρει στις Αλπεις στο άψε σβήσε, και σας ενθαρρύνει στην εξερεύνηση ενός ανοιχτού κόσμου.

Tοποθετημένο στις Aλπεις, το Steep είναι ένας πρωτότυπος τίτλος που περιστρέφεται γύρω από τα χειμερινά extreme sports και που έχει επιτέλους να καταθέσει κάτι διαφορετικό, σε σχέση με αρκετές -ήδη κορεσμένες- κατηγορίες παιχνιδιών.

Τοποθετώντας ski, snowboard, πτήση με wingsuit και αλεξίπτωτο πλαγιάς στον πυρήνα του gameplay, το Steep σας αφήνει ελεύθερους στον ανοιχτό κόσμο των βουνοκορφών των Aλπεων να βγάλετε το απωθημένο σας που δεν καταφέρατε φέτος τα Χριστούγεννα να ξεμυτίσετε από την πόλη!

Η λογική του… ορεσίβιου sandbox πλέκεται άψογα με τον έντονο online χαρακτήρα του παιχνιδιού, καθώς μπορείτε να δώσετε ραντεβού με τους φίλους σας στις χιονισμένες πλαγιές για κόντρες.

Υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους καλείστε να βιώσετε την εμπειρία του τίτλου. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον ανοιχτό κόσμο του ως «Explorer», αναζητώντας καινούριες τοποθεσίες και προκλήσεις, επιστρατεύοντας αρκετές φορές τα κιάλια σας. Αν επιλέξετε το μονοπάτι του «Freestyler», η τεχνική, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα εκτέλεσης περίτεχνων ενεργειών θα σας ανταμείψει. Στον αντίποδα, όσοι δεν διστάζουν να φλερτάρουν με κατάγματα, σίγουρα θα ακολουθήσουν τη φιλοσοφία «Bone Collector», αναζητώντας τα πιο επικίνδυνα stunts με τις πιο σπαρταριστές (για τους θεατές πάντα) προσγειώσεις σε όχι και τόσο ορθόδοξες στάσεις σώματος! Τέλος, οι «Freeriders» συνδυάζουν και τα τρία παραπάνω στυλ παιχνιδιού.

Η οπτική της δράσης μπορεί να αλλάζει ανά πάσα στιγμή από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το mountain mode επιτρέπει μια εποπτεία… αφ’ υψηλού, η οποία αποκαλύπτει τις διαθέσιμες «drop zones», κάτι αντίστοιχο με τα «fast travel» σημεία των παραδοσιακών χαρτών όλων των sandbox τίτλων.

Οι δοκιμασίες καταγράφονται με δυνατότητα pause, rewind, replay και φυσικά με έμφαση στο διαμοιρασμό για περισσό bragging ή καζούρα, αναλόγως της έκβασης κάθε πρόκλησης… Η διαφορά του Steep με οποιονδήποτε άλλο τίτλο έχει ασχοληθεί με τα χειμερινά σπορ στο παρελθόν, είναι πως δεν μοιάζει με racing game σε λευκό φόντο, αλλά αποδίδει με αυθεντικό τρόπο την εμπειρία του να βρίσκεσαι στο βουνό. Καϊμακτσαλάν και Καλάβρυτα μπορείτε να περιμένετε, Mont Blanc σου ‘ρχομαι!