Η Research In Motion μπαίνει στην αγορά των clamshell κινητών, ρίχνοντας στην αγορά το εντυπωσιακό Pearl Flip 8220, ένα μοντέλο που ξεφεύγει από τα BlackBerry στερεότυπα.

BlackBerry Pearl Flip 8220

BlackBerry Pearl Flip 8220

Η στροφή 180 μοιρών που παρατηρείται στη φιλοσοφία των BlackBerry τα τελευταία χρόνια είναι πλέον εμφανής με τις συσκευές της Research In Motion (RIM) να αποτάσσονται το σοβαρό και «ατσαλάκωτο» προφίλ τους για κάτι πιο ευέλικτο και «stylish» κερδίζοντας έτσι νέους φίλους.


Το Pearl Flip 8220 έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω όντας η πρώτη clamshell, BlackBerry συσκευή η οποία μολονότι από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης μπορεί να μη θυμίζει τη γνωστή σειρά business κινητών, σε ό,τι έχει να κάνει με τις λειτουργίες της όμως παίρνει άριστα! Το Pearl Flip 8220 διαθέτει SureType QWERTY πληκτρολόγιο -αν και όχι πλήρες- και οθόνη TFT LCD ανάλυσης 240×320 pixels στα 65.000 χρώματα (με λειτουργίες backlighting και επιλογής μεγέθους γραμματοσειράς) η οποία εντυπωσιάζει με την καθαρότητα της εικόνας και την πιστότητα των χρωμάτων ενώ βοηθητικό ρόλο έχει η εξωτερική οθόνη των 128×160 pixels μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δει τα πάντα -κλήσεις, μηνύματα, emails και λοιπές ειδοποιήσεις. Το quad-band μοντέλο της RIM υποστηρίζει πέραν των κλασικών Bluetooth και USB, δίκτυα EDGE και Wi-Fi ενώ το ενσωματωμένο GPRS και ο HTML browser θα φροντίσουν για την πρόσβαση στο διαδίκτυο -η συμβατότητα με πλήθος email servers είναι δεδομένη. Η καναδική εταιρεία έχει εφοδιάσει το κινητό με 128 MB flash μνήμης ενώ για την άνετη αποθήκευση των αρχείων του χρήστη υπάρχει δυνατότητα προσθήκης κάρτας τύπου microSD. Αν και BlackBerry, το Pearl Flip 8220 τα καταφέρνει περίφημα και στον τομέα των πολυμέσων διαθέτοντας multimedia player και θύρα 3,5 mm επιτρέποντας έτσι την προσθήκη οποιουδήποτε σετ ακουστικών. Για την απαθανάτιση των σημαντικότερων στιγμών του χρήστη δε, υπάρχει και κάμερα της τάξεως των 2 MP με δυνατότητα εγγραφής video. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η μπαταρία λιθίου της συσκευής που επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις, χαρίζοντάς της έτσι την απαραίτητη αυτονομία.


ΘΕΤΙΚΑ

Εκλεπτυσμένο design

Γρήγορη απόκριση χωρίς κολλήματα

Αρκετά ισχυρό ηχείο


ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Απουσία 3G και Wi-Fi

Θα θέλαμε να το δούμε και με GPS


ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η πρώτη clamshell πρόταση της RIM εμφανίζεται αρκετά ελκυστική και καθόλου «ψαρωμένη»!


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις: 101 x 50 x 17,5 χιλ.

Βάρος: 102 γρ.

Δίκτυο: GSM 850/900/1800/1900 MHz – EDGE

Μνήμη: 128 MB flash & microSD κάρτα μνήμης

Οθόνη: εξωτερική: TFT LCD, 128×160 pixels, 65.000 χρωμάτων, εσωτερική: TFT LCD, 240×320 pixels, 65.000 χρωμάτων

Κάμερα: 2 MP, video

Μπαταρία: Li-Ion 900 mAh

Χρόνος αναμονής: έως 336 ώρες

Χρόνος ομιλίας: έως 4 ώρες

Επιπλέον χαρ/κα: Bluetooth, USB, Wi-Fi, GPRS, HTML browser, BlackBerry email, BlackBerry Maps, media player, password protection & keyboard lock, θύρα 3,5 mm, SureType QWERTY