Στη Βενεζουέλα δυο-δυο

Ρώσοι, Σέρβοι, Κινέζοι, Κορεάτες, Αφγανοί, όλοι κατά καιρούς έχουν αποτελέσει «κακούς» σε videogames με «καλούς» Αμερικανούς. Από ότι φαίνεται, όμως, ο Τσάβεζ φρόντισε στη λίστα αυτή να προστεθεί πρόσφατα και η Βενεζουέλα!

Denied OpsΤο σενάριο του «Conflict: Denied Ops» θέλει ένα νέο στρατιωτικό καθεστώς να έχει πάρει τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου της Βενεζουέλας (δεν ξέραμε ότι διαθέτει!) και να απειλεί να το χρησιμοποιήσει κατά των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση τον ΗΠΑ επιλέγει δυο κομάντος για να διεισδύσουν στο έδαφος της Βενεζουέλας κάτω από πλήρη μυστικότητα, προκειμένου να διεξάγουν μια… «ενδελεχή» έρευνα. Σε περίπτωση σύλληψης τους, οι ΗΠΑ πρόκειται να αρνηθούν οποιαδήποτε γνώση των πράξεων τους, γεγονός που τους δίνει τεράστια ελευθερία κινήσεων. Το δίδυμο της καταστροφής, λοιπόν, απαρτίζεται από τον ελεύθερο σκοπευτή Graves και τον λάτρη των οπλοπολυβόλων Lang. Ο πρώτος είναι ψυχρός εκτελεστής, αγαπάει τις… «χειρουργικές» και ακριβείς επεμβάσεις, ενώ ο δεύτερος λατρεύει τις εκρήξεις, τους εκτοξευτές ρουκετών και τις… άμεσες αποφάσεις.

Με τα βέλη του dpad προσθέτετε upgrades στα όπλα σας και σε περίπτωση που ο συμπολεμιστής σας πέσει στο πεδίο της μάχης, έχετε λίγο χρόνο για να φτάσετε πάνω του και να τον επαναφέρετε με μια ένεση αδρεναλίνης (θυμίζει αρκετά Kane & Lynch). Στο «Conflict: Denied Ops», βέβαια, ελέγχετε και τους δύο πρωταγωνιστές, ενώ στο cooperative (online ή offline) κάθε παίκτης διαλέγει τον χαρακτήρα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Στο single player μπορείτε να αλλάξετε παίκτη με ένα κουμπί ή να κατευθύνετε τον συμπολεμιστή σας, δίνοντας του εντολές. Όσον αφορά στα γραφικά, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό στις σύγχρονες παιχνιδομηχανές. Πρόκειται να ευχαριστηθείτε ανατινάξεις και εκρήξεις σε ένα καταστρέψιμο και διαδραστικό περιβάλλον, γεγονός που αναμένεται να καθιερώσει το «Conflict: Denied Ops» στις συλλογές των φίλων των FPS.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PS3, PC

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric Multimedia