Ένα χρυσό βραβείο και τρία ασημένια απέσπασε συνολικά ο Όμιλος Quest στα βραβεία e-volution Awards 2017.

Η Info Quest Technologies τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εφαρμογή Β-Β Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν», η ACS με δύο ασημένια βραβεία στις κατηγορίες «Εφαρμογές Kινητού (Apps)» και «Υπηρεσίες Μεταφορών & Διανομής» και η Cardlink επίσης με ασημένιo βραβείo στην κατηγορία «Κινητό Ηλεκτρονικό επιχειρείν».

Η Info Quest Technologies επιβραβεύτηκε για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών www.QuestonLine.gr και www.QuestonCLoud.com, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά,  αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της εταιρείας να καινοτομεί – όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και σε Business models – και να αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής, για τη δημιουργία αξίας. Αναγνωρίζοντας έγκαιρα τη δυναμική και αξία των ηλεκτρονικών αγορών, ήδη από το 2000, η Info Quest Technologies, ανέπτυξε μία πλατφόρμα B2B ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων, την www.QuestonLine.gr. Πρωτοποριακή από την πρώτη της έκδοση,  η εφαρμογή εμπλουτίζεται και αξιοποιείται  έκτοτε ανελλιπώς, ενώ το 2016, μετά από μία συνολική  ανανέωση, λειτουργεί σε νέα υποδομή,  με νέο interface, παρέχοντας νέα λειτουργικότητα και δυνατότητες. Η εφαρμογή λειτουργεί συνδυαστικά με ένα Mobile App σε περιβάλλον iOS, δίνοντας εκτενείς δυνατότητες και ευελιξία στους πελάτες της εταιρείας. Παράλληλα, η εταιρεία ανέπτυξε και διαθέτει στους συνεργάτες της μία νέα πρωτοποριακή εφαρμογή B2B ηλεκτρονικών αγορών Cloud υπηρεσιών, την www.QuestonCLoud.com  παρέχοντας μία μοναδική πλατφόρμα για την καλύτερη αξιοποίηση των cloud services που διαθέτει.

Τα δύο ασημένια βραβεία της ACS αφορούν στη Mobile Web Εφαρμογή Ανακατεύθυνσης Αποστολών ”ACS ReDirect” και τα αυτόματα σημεία παραλαβής αποστολών ”ACS Smart Point” σε επιλεγμένα πρατήρια Shell. Η mobile web υπηρεσία “ACS ReDirect” διευκολύνει τους παραλήπτες των αποστολών ACS, τις φορές που δεν μπορούν να παραλάβουν την αποστολή τους στο χώρο παράδοσης (που έχει δηλωθεί από τον αποστολέα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα) ή την αναμενόμενη ημέρα παράδοσης, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής νέας ημέρας παράδοσης ή του καινούργιου μέρους παραλαβής. Παράλληλα, στο πλαίσιο των συνεχών επενδύσεων που υλοποιεί σε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες στο χώρο του e-Commerce, η ACS προχώρησε σε μια στρατηγική συνεργασία με τα πρατήρια καυσίμων Shell, όπου οι πελάτες των e-shops μπορούν πλέον όποτε τους εξυπηρετεί να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους από ειδικά διαμορφωμένα lockers με τη σήμανση «ACS Smart Point».

Η Cardlink διακρίθηκε με ασημένιο βραβείο για την καινοτόμο λύση mPOS, η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να κάνουν αποδεκτές πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες «εν κινήσει» μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet. Έτσι ένας έμπορος έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους πελάτες του όλο το εικοσιτετράωρο και να αποδέχεται συναλλαγές σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται.

Οι τέσσερις αυτές βραβεύσεις αναδεικνύουν την ποιότητα στις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρουν στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο οι εταιρείες του Ομίλου Quest.