Η Dell EMC επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των υπολογιστικών συστημάτων υψηλής απόδοσης, με βελτιώσεις στο cloud, το software και τα συστήματα.

  • Το Dell EMC HPC System for Life Sciences προσθέτει τον Dell EMC PowerEdge C6320p server, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στις βιοεπιστήμες.
  • Συνεργασία με την Intel για την προώθηση προηγμένων συστημάτων HPC για τις βιοεπιστήμες και εκδημοκρατισμός των δυνατοτήτων των HPC για περισσότερες επιχειρήσεις τόσο σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, όσο και στο cloud.
  • Το MIT Lincoln Laboratory Supercomputing Center και το Πανεπιστήμιο Peking επιλέγουν Dell EMC HPC και επεξεργαστές Intel® Xeon Phi™ για εφαρμογές μηχανικής μάθησης και τις βιοεπιστήμες.

Αναλυτικά:

Η Dell EMC ανακοίνωσε πρόσφατα, νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο χώρο του high performance computing (HPC), στο cloud, στο software, στα συστήματα και σε επιτυχημένες εφαρμογές πελατών, συνεχίζοντας να εστιάζει στον εκδημοκρατισμό του HPC σε περισσότερες επιχειρήσεις κάθε κλίμακας, βελτιστοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνολογίας HPC και προάγοντας την κοινότητα του HPC.

“Η παγκόσμια αγορά HPC αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα $30 δισεκατομμύρια το 2016 για όλες τις δαπάνες σε προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων servers, software, αποθηκευτικού χώρου, cloud και άλλων κατηγοριών, με την ανάπτυξη να εκτιμάται σε 5,2 τοις εκατό του μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης (CAGR) μέχρι το 2020”, ανέφερε ο Addison Snell, CEO, Intersect360 Research. “Ενισχυμένη από την ένωση με την EMC, η Dell θα κατέχει την ηγετική θέση στο συνολικό μερίδιο εσόδων στο χώρο του HPC, καθώς βαδίζουμε προς το 2017”. 

Εκδημοκρατισμός του HPC για την επέκταση των δυνατοτήτων στις επιχειρήσεις

Η Dell EMC, ως παγκόσμια πρωτοπόρος στους υπολογιστές υψηλής απόδοσης, συνεχίζει να παρέχει δυνατότητες HPC σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, και σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνει:

  • Το Dell EMC HPC System for Life Sciences που θα είναι διαθέσιμο με τον PowerEdge C6320p Server, εφοδιασμένο με επεξεργαστές Intel® Xeon Phi™ μέχρι τις αρχές του 1ου τριμήνου του 2017. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται τα αποτελέσματα για τα κέντρα βιοπληροφορικής, που αποσκοπούν στον εντοπισμό θεραπειών μέσα σε κλινικά προσδιορισμένα χρονοδιαγράμματα, με την ταυτόχρονη προστασία εμπιστευτικών δεδομένων.
  • Νέες υπηρεσίες επιτάχυνσης της αξιοποίησης του cloud από την Cycle Computing, που προωθούν το συντονισμό και τη διαχείριση υπηρεσιών cloud, με τη σύνδεση σε τρεις από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δημόσιων υποδομών cloud, Azure, AWS και Google. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες κάθε κλίμακας, να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα τοπικά τους συστήματα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν ενιαία πρόσβαση στους τεράστιους πόρους του δημόσιου cloud, για τις ανάγκες του HPC.
  • Την προσφορά από την Dell EMC στους πελάτες του Intel® HPC Orchestrator, σε αυτό το τρίμηνο, με στόχο να τους βοηθήσει στην απλοποίηση της εγκατάστασης, της διαχείρισης και της συνεχούς συντήρησης των συστημάτων HPC. Το Intel® HPC Orchestrator, βασίζεται στο OpenHPC, ένα project ανοικτού λογισμικού, και μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής των αποτελεσμάτων των πελατών, αλλά και της αξίας που αντλού