Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας και αύξηση του κύκλου εργασιών παρουσίασε ο Όμιλος της INTRACOM IT Services κατά το 2008.

intracom_services
Ειδικότερα:

§         Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 161,8 εκ. € (έναντι 154 το 2007), καθιστώντας τον για μία ακόμη χρονιά τον μεγαλύτερο Ελληνικό Όμιλο Παροχής Λύσεων και Υπηρεσιών Πληροφορικής.

§         Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17,85 εκ. € (έναντι 6,12 το 2007), ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν σε 15,40 εκ. € (έναντι 3,28 το 2007).

§         Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,55 εκ. € (έναντι 0,54 το 2007).

§         Τέλος, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατά το τέλος του 2008 ανήλθε σε 205 εκ. €.

Ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κύριος Νικόλαος – Σωκράτης Λαμπρούκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Το 2008 ήταν μία χρονιά σκληρής προσπάθειας και τα αποτελέσματα του Ομίλου εμφάνισαν σημαντικότατη βελτίωση έναντι του 2007. Η στρατηγική μας παρέμεινε συνεπής στο τρίπτυχο: “διεθνής δραστηριότητα, εξειδίκευση, ποιότητα” που έχουμε θέσει ως πλαίσιο ανάπτυξης εδώ και χρόνια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση συνέχισε να δίδεται στην προσέλκυση του καλύτερου ανθρώπινου δυναμικού και στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξή του.

Οι περισσότερες εταιρίες του Ομίλου και ειδικότερα οι INTRACOM IT Services, Intrasoft International, INTRACOM Jordan, INTRACOM IT Services Denmark, βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους και χάρη στις προσπάθειές τους ο Όμιλος της INTRACOM IT Services διαθέτει σήμερα φυσική παρουσία σε 11 χώρες, υλοποιεί έργα σε 55 χώρες ανά τον κόσμο, το δε πελατολόγιο του Ομίλου διευρύνθηκε σημαντικά.

Η σκληρή προσπάθεια θα συνεχισθεί και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο. Με συνέπεια στη στρατηγική μας, καθώς και συνέχεια στις κινήσεις ενδυνάμωσης του Ομίλου μας, πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις δυσκολίες του 2009 και θα αξιοποιήσουμε ουσιαστικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική και τις διεθνείς αγορές.»