Νέα εγκατάσταση για τριπλασιασμό της δυναμικής της παραγωγής κεφαλών εκτύπωσης Inkjet.

Η Akita Epson Corporation, μια εταιρία του ομίλου Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) διοργάνωσε τελετή για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του νέου εργοστασίου της. Η Epson επένδυσε περίπου 3.4 δισεκ. yen στην κατασκευή των εγκαταστάσεων, ώστε να τριπλασιάσει την τρέχουσα δυνατότητα παραγωγής της Akita Epson σε κεφαλές εκτύπωσης. Η κατασκευή του νέου εργοστασίου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε μέσα στο Νοέμβριο του 2016.

Η Epson παρέχει εκτυπωτές και υπηρεσίες βασισμένες στην πρωτότυπη inkjet τεχνολογία Micro Piezo, απευθυνόμενη σε πελάτες από την οικιακή, επαγγελματική, εμπορική και βιομηχανική αγορά. Οι κεφαλές εκτύπωσης που θα παράγονται στο νέο εργοστάσιο της Akita Epson θα είναι το βασικό εξάρτημα που θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ink tank εκτυπωτών υψηλής χωρητικότητας της Epson και των επαγγελματικών inkjet εκτυπωτών.

Οι εκτυπωτές με ενσωματωμένα δοχεία μελάνης υψηλής χωρητικότητας (Ink Tank System) της εταιρείας ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για χαμηλού κόστους εκτυπώσεις με την αυθεντική ποιότητα εκτύπωσης Epson. Ενώ λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων είχαν φτάσει τα 15 εκατ. τεμάχια, παγκοσμίως, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Η αγορά γραφείου παρουσιάζει, επίσης, ετήσια αύξηση σε ζήτηση επαγγελματικών inkjet εκτυπωτών υψηλής ταχύτητας που παράγουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας με χαμηλότερο κόστος ανά εκτύπωση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τους laser εκτυπωτές.

151021

«Η Akita Epson είναι μια σημαντική εσωτερική παραγωγική μονάδα με προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες και άμεση επιχειρηματική σχέση με την λειτουργία Έρευνας και Ανάπτυξης της Epson», δήλωσε ο Takashi Mitsui, πρόεδρος της Akita Epson. «Συνεισφέρουμε σημαντικά στην παραγωγική ικανότητα όλου του Ομίλου Epson, διαχέοντας στις απομακρυσμένες παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας την τεχνική εμπειρία που έχουμε αποκομίσει κατά την παραγωγή βασικών συσκευών. Χρησιμοποιώντας πρωτότυπο εξοπλισμό παραγωγής Epson, αυτοματοποιώντας και καθετοποιώντας την παραγωγική γραμμή, το νέο εργοστάσιο θα αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική μας ικανότητα.»

Η Epson έχει αναλάβει τη δέσμευση να αναβαθμίζει διαρκώς τις πρωτότυπες τεχνολογίες της και να ικανοποιεί τους πελάτες της, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες τους με προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένες σε πρωτότυπες βασικές συσκευές.

Προφίλ του νέου εργοστασίου της Akita Epson

Διεύθυνση 1 Dannoue, Iwasaki, Yuzawa, Akita, Ιαπωνία 012-0801
Λειτουργία Παραγωγή και συναρμολόγηση κεφαλών εκτύπωσης για inkjet εκτυπωτές
(συμπεριλαμβανομένων κεφαλών εκτύπωσης PrecisionCore)
Τετραγωνικά μέτρα Χώρος κτιρίου: 4,679m² Συνολικός χώρος εργοστασίου: 10,593m²
Κατασκευή Τριώροφο κτίριο με περίβλημα σιδήρου
Προσωπικό 30 και άνω (νέοι μόνιμοι υπάλληλοι)

 

 

Akita Epson: επιχειρηματικό προφίλ (από 1 Ιουνίου 2016)

Όνομα εταιρίας Akita Epson Corporation
Διεύθυνση 1 Dannoue, Iwasaki, Yuzawa, Akita, Ιαπωνία 012-0801
Πρόεδρος Takashi Mitsui
Έναρξη λειτουργίας 20 Ιουνίου 1986
Προσωπικό 593
Κεφάλαιο 80,000,000 yen
(Η Akita Epson είναι θυγατρική 100% της Seiko Epson Corporation)
Λειτουργίες
  • Παραγωγή και συναρμολόγηση κεφαλών εκτύπωσης για inkjet εκτυπωτές
  • Παραγωγή και κατεργασία τμημάτων ακριβείας, καλουπιών και εργαλείων
  • Παραγωγή και συναρμολόγηση προϊόντων wearable
  • Παραγωγή και συναρμολόγηση εξαρτημάτων ρολογιών

 

Κεφαλές εκτύπωσης Inkjet

Οι κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo εξάγουν σταγονίδια μελάνης, μέσω μηχανικής πίεσης. Αυτή η μηχανική πίεση δημιουργείται όταν πιεζοηλεκτρικά στοιχεία μέσα στις κεφαλές εκτύπωσης συστέλλονται ως αντίδραση στην τάση ηλεκτρικού ρεύματος. Δύο βασικά χαρακτηριστικά διακρίνουν την τεχνολογία της Epson από άλλα συστήματα εκτύπωσης inkjet: Το πρώτο είναι ότι τα συστήματα εκτύπωσης Micro Piezo δεν χρησιμοποιούν ζέστη για να βγάζουν τα σταγονίδια μελάνης και το δεύτερο ότι ελέγχουν με ακρίβεια τον όγκο μελάνης που περιέχεται σε κάθε σταγονίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες της Epson, παρακαλώ επισκεφθείτε το site:

http://global.epson.com/innovation/