Η Εξαγορά θα Παρέχει μια Ολοκληρωμένη CloudEnabled Πλατφόρμα Αυτοματισμού και Ενορχήστρωσης για Εφαρμογές και Επιχειρησιακές Διαδικασίες.

Η CA Technologies, ανακοινώνει ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία εξαγοράς της Automic Holding GmbH, ηγέτιδας στο λογισμικό αυτοματισμού, το οποίο παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από τον αυτοματισμό των ΙΤ και επιχειρησιακών διαδικασιών. Η συναλλαγή, η οποία εκτιμάται στα περίπου 600 εκ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των ταμειακών διαθεσίμων και ταμειακών ισοδύναμων που αποκτήθηκαν, έχει εγκριθεί ομόφωνα και από τα δυο Διοικητικά Συμβούλια και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ερχόμενο οικονομικό τρίμηνο της CA (δηλ. το πρώτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2017). Με έδρα τη Βιέννη, Αυστρίας, η Automic διαθέτει 600 περίπου υπαλλήλους σε  Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία.

Με την εξαγορά της Automic, η CA ενισχύει τις δυνατότητες για cloud-enabled αυτοματισμό και ενορχήστρωση σε όλο της το χαρτοφυλάκιο και ενδυναμώνει τη θέση της στην αγορά της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή παρουσία της Automic σε συνδυασμό με την παγκόσμια τεχνογνωσία και προϊοντικό εύρος της CA, θα προσφέρει στους πελάτες μια συνολική λύση, που συμπληρώνει τις υπάρχουσες επενδύσεις σε τεχνολογία και θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις αυτοματισμού ολόκληρης της επιχείρησης.

Η CA θα προσθέσει τις δυνατότητες αυτοματισμού και ενορχήστρωσης της Automic στο χαρτοφυλάκιό της προκειμένου να παρέχει στους πελάτες της επιλογές οι οποίες ανταποκρίνονται στις ΙΤ και DevOps ανάγκες τους σε on-premise, cloud και υβριδικά περιβάλλοντα. Με analytics σε πραγματικό χρόνο ενσωματωμένα στην προσέγγιση μιας end-to-end πλατφόρμας, οι πελάτες θα επωφεληθούν από την αυξημένη επιχειρησιακή ευελιξία με λύσεις οι οποίες κινούνται από έναν αυτοματισμό επικεντρωμένο στην Πληροφορική σε έναν έξυπνο αυτοματισμό και ενορχήστρωση επικεντρωμένα στις επιχειρησιακές ανάγκες.

ca_r_1c_grey_2014

«Οι διεθνείς επιχειρήσεις χρειάζονται ευελιξία και ευκινησία (agility) προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας, μετατοπίζοντάς τον στις πιο κατάλληλες θέσεις ενός ετερογενούς περιβάλλοντος υβριδικού cloud, με συνεχόμενη διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους,» δήλωσε ο Ayman Sayed, President and Chief Product Officer, CA Technologies. «Με την εξαγορά της Automic, θα προσφέρουμε αυτοματισμό και δυνατότητα κλιμάκωσης των ροών εργασίας και των επιχειρησιακών διαδικασιών με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και σημαντική βελτίωση της ακρίβειας. Αυτό το επίπεδο του έξυπνου αυτοματισμού, θα δώσει στους πελάτες μας τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν μεγαλύτερη ευκινησία και να αποκτήσουν επιχειρηματική αξία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Automic, μια κερδοφόρα και γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία, στη CA. Στρατηγικά, αυτό ενισχύει τη θέση μας στις cloud-enabled πλατφόρμες. Επιχειρησιακά, ενδυναμώνει τη θέση μας στην Ευρώπη. Και, οικονομικά, ανταποκρίνεται στα αυστηρά ποσοστά απόδοσης της επένδυσης ενώ ταυτόχρονα παρέχει την υψηλότερη πιθανή απόδοση των αποθεμάτων μετρητών εκτός ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτοματισμού της Automic ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν από τον αυτοματισμό σε μεμονωμένα σιλό στον ευφυή και ενορχηστρωμένο αυτοματισμό με analytics πραγματικού χρόνου.

« Οι οργανισμοί συνεργάζονται με τους παρόχους τεχνολογίας προκειμένου να τους βοηθήσουν στις πρωτοβουλίες του ψηφιακού μετασχηματισμού, έτσι ώστε να αυξήσουν την ταχύτητα, αξιοπιστία, και επεκτασιμότητα των επιχειρησιακών τους διαδικασιών» δήλωσε ο Todd DeLaughter, Chief Executive Officer, της Automic. « Μαζί με την CA Technologies, θα βοηθήσουμε τους οργανισμούς να προωθήσουν περαιτέρω  τις δυνατότητες έξυπνου αυτοματισμού στο επόμενο επίπεδο, προωθώντας την απαραίτητη ευκινησία και ταχύτητα στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.»

Η Automic ιδρύθηκε το 1985, και διαθέτει γραφεία σε Βιέννη, Παρίσι, Ιαπωνία και Μπελβί Ουάσιγκτον. Διαθέτει ένα ευρύ πελατολόγιο εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, υγείας, μεταποίησης, εμπορίου και τηλεπικοινωνιών.

Οικονομικός σύμβουλος της CA Technologies στην συγκεκριμένη εξαγορά ήταν η Foros.