Δέκα ψεύτικα updates σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Microsoft για τα Windows 7, με σκοπό να δοκιμάσει τον μηχανισμό ενημέρωσής τους.

windows7

Την πρόθεσή της να δοκιμάσει το μηχανισμό ενημέρωσης των Windows 7 προωθώντας στους χρήστες της έκδοσης RC του λειτουργικού δέκα ψεύτικα updates μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αποκάλυψε η Microsoft. Η διάθεση αυτών των updates θα ξεκινήσει την Τρίτη, 12 Μαΐου.

Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για δοκιμαστικούς λόγους. Το Φεβρουάριο είχε κυκλοφορήσει ψεύτικα updates για την έκδοση beta των Windows 7.

Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις του λειτουργικού κάνουν ό,τι ακριβώς θα έκανε και ένα κανονικό update, δηλαδή αντικαθιστούν αρχεία των Windows 7, μόνο που τα αντικαθιστούν με τα ίδια ακριβώς αρχεία.

Σε αντίθεση με τη δοκιμή του Φεβρουαρίου, τώρα κάποια από τα updates θα εγκατασταθούν αυτόματα. Μέσω ενός από αυτά θα δοκιμαστεί και μια νέα λειτουργία ενημέρωσης των χρηστών, η οποία παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για updates που αυτοί πρέπει να εγκαταστήσουν με το χέρι.

Πάντως, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ήδη και ένα πραγματικό update για το υπό δοκιμή λειτουργικό της. Την Πέμπτη, η εταιρεία διέθεσε ένα patch για ένα σημαντικό bug που δεν είχε εντοπιστεί στις έως τώρα δοκιμές και που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εγκατάσταση εφαρμογών.