Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη αναλαμβάνει Διευθύντρια Υπηρεσιών Πληροφορικής στη Microsoft Ελλάς για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Πληροφορικής στη Microsoft, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, συνεχίζοντας το έργο του Θάνου Λούτσου, ο οποίος ανέλαβε νέο ρόλο ως Εμπορικός Διευθυντής. Στο νέο της ρόλο, η κυρία Κοκκίνη θα έχει στην ευθύνη της την ανάπτυξη, το συντονισμό και την υλοποίηση της στρατηγικής των υπηρεσιών της Microsoft Ελλάς, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πριν την ένταξη της στη Microsoft Ελλάς, η Αλεξάνδρα Κοκκίνη είχε αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στην SAP Hellas, όπου και εργάστηκε τα τελευταία 18 χρόνια, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής. Στον πιο πρόσφατο ρόλο της στη SAP ως Digital Business Services Director για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η κυρία Κοκκίνη είχε την πλήρη ευθύνη των πωλήσεων υπηρεσιών και υλοποίησης έργων της εταιρίας, ενώ πριν αναλάβει αυτή τη θέση, κατείχε το ρόλο του Chief Operating Officer, όπου ήταν υπεύθυνη για τα τμήματα Business Development, Pre-Sales, Operations και Marketing.

microsoft_-logo

Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη κατέχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Total Quality Management, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε ζητήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά και τις start-ups, καθώς είναι μέλος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και της Επιτροπής Make Innovation Work (MIW) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η κυρία Κοκκίνη δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου χαρά το ότι είμαι πλέον μέλος μιας πολύ επιτυχημένης εταιρίας και ομάδας. Θεωρώ ότι το κομμάτι των υπηρεσιών και ειδικότερα του cloud είναι ζωτικής σημασίας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, και είναι μεγάλη τιμή για εμένα η δυνατότητα που μου δίνεται να συμβάλλω, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων επιχειρηματικών λογικών και λύσεων, στο μετασχηματισμό των σύγχρονων επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να καταστούν ευθέως ανταγωνιστικές στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον».