Ο πρωταθλητής του MMA Tom Duquesnoy γνωστός ως Fire Kid και ο φωτογράφος Tom Miles συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν την ταχύτητα και την ισχύ της Nikon D500.

Η Nikon συνεργάστηκε με τον Tom «Fire Kid» Duquesnoy, πρωταθλητή δύο κατηγοριών της Βρετανικής Ένωσης Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (ΒAMMA) και τον αθλητικό φωτογράφο Tom Miles για να αποτυπώσει το κλάσμα δευτερολέπτου της στιγμής της πρόσκρουσης και να αποκαλύψει σκηνές που ειδάλλως δεν θα ήταν ορατές με γυμνό μάτι. Αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος κορυφαίος αθλητής του MMA φωτογραφήθηκε τη στιγμή που χτύπαγε διάφορα συνηθισμένα τρόφιμα όπως καρπούζια, τούρτες και κολοκύθες για να αναδειχθεί έτσι τόσο η γρήγορη ταχύτητα επεξεργασίας όσο και οι υψηλές δυνατότητες ISO της Nikon D500.

Η έμπνευση της Nikon να επιλέξει την αποτύπωση ενός αθλητή του MMA για αυτήν την καμπάνια προέκυψε γιατί αυτοί οι αθλητές έχουν ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και ακρίβεια, όπως και η D500.

«Χρησιμοποιήσαμε την Nikon D500 για να αποτυπώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένας αθλητής των πολεμικών τεχνών χτυπάει ένα αντικείμενο με όλη του τη δύναμη», είπε ο επαγγελματίας φωτογράφος Tom Miles. «Ως αθλητικός φωτογράφος, η πρόκληση είναι να προσπαθείς πάντοτε να αποτυπώνεις στιγμές που διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου, είτε πρόκειται για τη λήψη ενός αθλητή τη στιγμή του τερματισμού είτε όταν δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ρινγκ. Φτάσαμε στα άκρα μια καθημερινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι και εξερευνήσαμε τη στιγμή της πρόσκρουσης που προκύπτει όταν χτυπάει κανείς με μεγάλη δύναμη ένα αντικείμενο που κινείται γρήγορα.»

Στη σειρά φωτογραφιών βλέπουμε τον Tom Duquesnoy να κλοτσά, να ρίχνει γροθιές, να σκίζει και να κάνει κομμάτια διάφορα τρόφιμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν σε 1/250ό του δευτερολέπτου, επιδεικνύοντας την ταχύτητα και την τεχνική δεξιότητα που χρειάζεται για να καταστρέψει κανείς αυτούς τους ασυνήθιστους αντιπάλους.

Ο Tom Duquesnoy, παγκόσμιος πρωταθλητής MMA, είπε, «Έχουμε μια έκφραση στα γαλλικά όπου λέμε ‘μην παίζεις με το φαγητό σου’ αλλά αποφάσισα να κάνω μια εξαίρεση για αυτή τη φωτογράφιση. Είναι δύσκολο για όσους παρακολουθούν τους αγώνες του ΜΜΑ να καταλάβουν πόσο γρήγορα και δυνατά μπορούν να χτυπήσουν οι αθλητές, αλλά σε αυτή την φωτογράφιση μπόρεσε να παρουσιαστεί καθαρά η δύναμη, η ευελιξία και η ακρίβεια των κινήσεών μου».

Η Nikon D500 πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας σε 10 fps¹ για έως 200 λήψεις σε μορφή JPEG και 200 λήψεις σε RAW 14 bit χωρίς συμπίεση, χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα λήψης, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αποτυπώνουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Είτε είστε αθλητικός φωτογράφος και θέλετε να τραβήξετε τη στιγμή που μια μηχανή μοτοκρός βρίσκεται στον αέρα ή φωτογράφος θεμάτων άγριας φύσης και αποτυπώνετε έναν γατόπαρδο καθώς τρέχει, η Nikon D500 διαθέτει την τεχνολογία να παγώνει αυτές ακριβώς τις στιγμές σε υψηλή ανάλυση. Ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 της D500 εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα εικόνας και ευαισθησία έως το ISO 51200, με δυνατότητα επέκτασης έως Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000), ώστε να μπορείτε να αποτυπώνετε εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.