Συνδυασμένη τεχνογνωσία ασφάλειας για συστήματα ΙΤ στην παραγωγή και στο γραφείο & ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα ασφάλειας από μία μόνο πηγή.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ψηφιακής συμμαχίας τους από το 2011, η Siemens και η Atos συνεργάζονται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις. Μαζί, παρέχουν στους πελάτες στη βιομηχανία κατασκευών και διεργασιών ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα ασφάλειας ΙΤ για την παραγωγή και το γραφείο. Οι υπηρεσίες που παρέχονται  κυμαίνονται από αξιολογήσεις ασφάλειας και εγκατάσταση προστατευτικών μηχανισμών, όπως firewalls, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης των μονάδων παραγωγής και των γραφείων. Αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές για την ασφάλειά τους και να διασφαλίζουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεών τους.

Η αυξημένη δικτύωση των βιομηχανικών υποδομών («Βιομηχανικό Internet of Things » ή «Industry  4.0») και οι λύσεις ΙΤ για την παραγωγή και το γραφείο καθιστούν απαραίτητα τα επαρκή μέτρα προστασίας. Ο Peter Weckesser, COO της Επιχειρηματικής Μονάδας της Siemens Product Lifecycle Management, εξήγησε ότι «η Siemens προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών για τη βιομηχανική ασφάλεια. Η συνεργασία μας με την Atos μας δίνει τώρα τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας από το επίπεδο του αυτοματισμού μέχρι το επίπεδο γραφείου, και να μειώσουμε τους κινδύνους για την ασφάλεια. Αυτό μας δίνει μια σημαντική βάση για την ψηφιοποίηση στη βιομηχανία».

Ο Pierre Barnabé, COO Big Data & Security, από την Atos, δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση απαιτεί ολιστικά πρότυπα ασφάλειας. Η Siemens και η Atos επενδύουν και  αλληλοσυμπληρώνονται κατά βέλτιστο τρόπο, λόγω των αντίστοιχων ικανοτήτων τους στον τομέα των λύσεων ΙΤ για την παραγωγή και το γραφείο».

ad79d5430ed727cd5f88a756e87129cc

Η συνεργασία παρέχει στις βιομηχανικές εταιρείες ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας ΙΤ για την παραγωγή και το γραφείο σε τέσσερις φάσεις: την αξιολόγηση της ασφάλειας, την εφαρμογή της ασφάλειας, τη διαχείριση της ασφάλειας και την πιστοποίηση της ασφάλειας. Στη φάση «αξιολόγηση της ασφάλειας», η Siemens και η Atos διεξάγουν αξιολογήσεις για να προσδιορίσουν την πραγματική κατάσταση σε μια  εταιρεία. Τα αποτελέσματα δημιουργούν τη βάση για τη λήψη προστατευτικών μέτρων, που προτείνουν από κοινού η Siemens και η Atos, ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως η εγκατάσταση firewalls και προγραμμάτων προστασίας από ιούς, με τα οποία το επίπεδο ασφάλειας μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Για τη διαχείριση της ασφάλειας, η Siemens και η Atos θα υποστηρίξουν επίσης τους πελάτες τους με μια σειρά προληπτικών υπηρεσιών για την επιτυχή αντιμετώπιση των συνεχώς μεταβαλλόμενων απειλών στον κυβερνοχώρο. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη συνεχή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και των γραφείων. Τέλος, οι δύο εταίροι θα υποστηρίξουν τις βιομηχανικές εταιρείες με την πιστοποίηση τους  στη φάση πιστοποίηση της ασφάλειας.

itsa 2016

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης “it-sa IT Security Expo and Congress 2016” που έλαβε χώρα από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη, η Atos παρουσίασε την κοινή λύση για πρώτη φορά στο κοινό ΒITKOM booth 446 στο Hall 12.

SPS IPC Drives

Η Siemens θα παρουσιάσει την κοινή λύση στο Hall 11 στην έκθεση  «SPS IPC Drives 2016», που θα λάβει χώρα στην Νυρεμβέργη από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου.